Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A imaju mladca za siću

Englezi konačno progledali: Dali mu najveću plaću na svijetu, a brani kriminalno. Real može zapaliti svijeću!

Vratar Manchester Uniteda David de Gea na udaru je žestokih kritika…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski mediji sipaju salve kritike na račun Davida de Gee. Konačno su progledali. Trebala im je čitava vječnost, što me u biti i ne čudi. Nikada nisu bili pretjerani znalci.

Englezi su otkrili Ameriku i konstatiraju da David de Gea brani očajno. Zapravo je tako najmanje od Svjetskog prvenstva 2018. Španjolski su mediji nakon SP-a u Rusiji zaključili da je bio kriminalan, možda i najlošiji vratar na turniru, te da je pitanje zaslužuje li uopće biti prvi vratar La Roje.

Real može zapaliti svijeću

Real može zapaliti tucet svijeća pred katedralom u Santiago de Composteli što ga nije doveo. Čak se ohladio i njegov najveći obožavatelj Florentino Perez.

Imao je više sreće nego pameti što mu svojedobno nije uspjela trampa - Keylor Navas za De Geu plus brdo keša. Kako je Kostarikanac branio u Realu, a to je bilo fantastično, bio bi to promašaj stoljeća.

gol expired Ušao u metro bez maske i htio sjesti pored MMA borca: Kako ga je elegantno ''riješio'' divider

Za mene osobno, Navas ili De Gea nikad nije bilo ni malo dileme. Pet ili šest puta jeftiniji (po plaći), a dvostruko bolji. I opet je bio stalno pod paljbom i Perezovim pritiskom. Ali tako vam je to kada dolazite iz male i relativno siromašne Kostarike, marketinški neisplative. Navas je Realu u amanet ostavio barem dvije Lige prvaka. Da njega nije bilo na vratima u posljednjoj slavnoj eri Kraljevskog kluba, teško da bi Madriđani pobrali sve te silne trofeje. 

De Gea ni prije Rusije nije bio tako briljantan kako se često nekritički pisalo i govorilo, a posebice u odnosu na to koliko zarađuje. A to su brutalni iznosi.

De Gea u lošoj formi već duže vrijeme

Dobar dio medija i analitičara posvuda često ide uz struju i treba im puno da progledaju pored zdravih očiju. Propagandni stroj preko svake je mjere glorificirao španjolskog vratara koji se predugo pokrivao atraktivnim paradama u stilu Slobodana Janjuša.

Možda je pretjerano nazvati ga paraderom, ali tko zna gledati, mogao je uvidjeti da se De Gea često služio tom prokušanom taktikom za zavaravanje masa. Nerijetko od osrednje zahtjevnih udaraca vješto radi spektakularne obrane.

gol expired Osječani poludjeli na HNS zbog odluke uoči utakmice sezone: ''Potpuno nerazumljivo'' divider

Od onog što bi Dino Zoff i Bodo Illgner uhvatili jednom rukom da se i ne pomaknu s mjesta De Gea bi napravio senzaciju. Uglavnom, pretjerana atrakcija sa samo jednom funkcijom - farbanjem očiju gledatelja. Navijači i novinari osrednjeg nogometnog znanja s oduševljenjem su godinama gutali De Geine "bureke", no stiglo je vrijeme kada više ni to ne pali.

Solskjaer razmišlja o tome da ga makne s vrata

Ako ćemo iskreno, De Gea nikada nije bio imun na kiksove. I kada je bio u najvećoj formi, znao je primiti pacerski gol. Međutim, u zadnje dvije-tri godine ih je toliko da to sada vide i slijepci.

Jedan u nizu kiksova napravio je protiv Chelseaja u polufinalu FA kupa. Iako je na toj utakmici "briljirao" Harry Maguire i pokupio većinu kritika, nije lišo prošao ni španjolski vratar; od kojeg je ove sezone u Premierligi više izravnih pogrešaka za pogodak napravio samo vratar Newcastlea Martin Dubravka.

gol expired Šokantno otkriće: Treneri tukli djecu palicama i štapovima po licu, davili ih, uskraćivali im vodu... divider

Budući da je De Gea u katastrofalnoj formi, engleski su se mediji raspisali o tome da Ole Gunnar Solskjaer razmišlja maknuti ga s vrata u završnici Premierlige. Manchester United u posljednja dva kola lovi četvrtu poziciju i plasman u Ligu prvaka.

Prvo dočekuje davljenika West Ham, a onda ide na noge izravnom konkurentu Leicesteru. Crveni vragovi nemaju pravo na pogrešku, svaki kiks mogao bi biti skupo plaćen. Poprilična je lutrija ići u ključne okršaje s De Geom u ovakvoj formi.

Najbolje plaćeni vratar na svijetu kiksa svako malo, a imaju sjajnog mladca za "siću"

Osim toga, na Old Traffordu nisu načisto što napraviti sa Španjolcem po završetku sezone. Dean Henderson na posudbi u Sheffield Unitedu odlično brani, a i puno je jeftiniji.

gol expired Evo zašto još navijači slave povratak legendarnog kluba u Premierligu: Njezini selfiji obišli svijet divider

Španjolac je prošle godine potpisao nevjerojatan ugovor, prema kojem je zadržao status ne samo najbolje plaćenog vratara na svijetu nego i jednog od najbolje plaćenih igrača u globalu. Na nekim listama inozemnih nogometnih magazina nalazi se na visokom sedmom mjestu.

Unitedovi „stručnjaci“ podigli su mu plaću s 250 na više od 350 tisuća funti tjedno. Na godišnjoj razini zarađuje više od 20 milijuna eura i ima ugovor do ljeta 2023. Mašala! U isto vrijeme Henderson zarađuje 70 tisuća funti tjedno. Španjolac slobodno može vrtjeti prastaru ploču: dok je ovaca, bit će i džempera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider