Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jesu li oštećeni?

Osječani poludjeli na HNS zbog odluke uoči utakmice sezone: ''Potpuno nerazumljivo''

U Osijeku su šokirani odlukom HNS-a o zabrani ulaska navijača na utakmice posljednjeg kola HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsko nogometno prvenstvo dugo nije imalo uzbudljiviju završnicu. U posljednjem kolu tri kluba mogu doći do drugog mjesta koje ove godine vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a što to znači govori podatak da prolazak 2. pretkola, koje se igra na jednu utakmicu, donosi automatski siguran nastup u skupinama Europske lige ukoliko se ne izbori Liga prvaka.

To je skoro pa povijesna prilika koju je, na primjer, propustio Hajduk, a za koju se u posljednjem kolu prvenstva još uvijek bore Osijek, Lokomotiva i Rijeka. Na Gradskom vrtu nas u subotu očekuje ludnica jer igraju upravo Osijek i Lokomotiva, dok Rijeka pobjedom protiv Istre i neriješenim ishodom u Osijeku osvaja drugo mjesto.

Zbog toga su u Osijeku šokirani jučerašnjom odlukom HNS-a koji je donio odluku kako će se to posljednje, odlučujuće kolo igrati pred praznim tribinama zbog, kako su naveli u objašnjenju, ''ponovnog i znatnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa.''

Ono što je Osječane posebno zasmetalo je što takvu odluku nije donio Stožer civilne zaštite, no onaj državni ni onaj lokalni, već HNS.

gol expired Ušao u metro bez maske i htio sjesti pored MMA borca: Kako ga je elegantno ''riješio'' divider

''To sigurno nije u interesu nogometa. HNS je još jednom pokazao nedostatak osjećaja za natjecanje donoseći takvu štetnu odluku. Nogometne utakmice nisu se pokazale rizičnima, jučer su u našoj županiji bila samo dva nova slučaja koronavirusa, a što je najvažnije od svega, državna tijela nisu izdala nikakvu preporuku ili mjeru zbog koje bi se stadioni trebali zatvoriti. Za mene osobno ta je odluka potpuno nerazumljiva. Ne znam što bismo mi sad trebali. Okupiti sve one mladenke koje su napravile pritisak na odgovorna tijela RH kada je najavljena zabrana organizacije svatova ili bismo trebali sugerirati našim navijačima neka zatrpaju HNS porukama nezadovoljstva, rekao je za Glas Slavonije Alen Petrović, sportski direktor NK-a Osijek.

Ono što je u cijeloj priči još nevjerojatnije je da se razmišlja i o zajedničkom gledanju utakmice na videozidu što tek nema smisla jer će ljudi biti zbijeniji nego na stadionu. U NK Osijeku tvrde da će se pokušati izboriti da navijači ipak pomognu klubu u povijesnoj utakmici navijanjem s tribina Gradskog vrta. Kako će promijeniti odluku HNS-a, ostaje za vidjeti.

Tko će u posljednjem kolu HNL-a izboriti 2. pretkolo Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider