Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zatvaraju se tribine

HNS donio žurnu odluku: Finale Hrvatskog nogometnog kupa bez prisustva navijača!

Finale Hrvatskog kupa, kao i preostale utakmice hrvatskog nogometnog prvenstva za žene i muškarce igrat će se bez navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez donio je odluku da se preostale aktivne nogometne utakmice u hrvatskom nogometu odigraju bez prisustva navijača zbog ponovnog i znatnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa.

Izvršni odbor HNS-a donio je takvu odluku, koju u nastavku prenosimo u cijelosti.

gol expired Unitedovi navijači u nevjerici, fanovi umiru od smijeha: Pogledajte gluposti koje radi najskuplji stoper u povijesti divider

"Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je danas odluku o izmjeni propozicija u četiri nedovršena natjecanja HNS-a, prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisustva gledatelja zbog ponovnog i znatnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa.

Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja. Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju.

Propozicije također propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i sukladno obveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja", stoji u priopćenju za javnost HNS-a.

gol expired Hajdukovo dijete zabilo nož u srce Splićanima: Njegovim golom Rijeka je nadmašila Hajduk u povijesti njihova derbija divider

Nogometna natjecanja u Hrvatskoj nastavljena su krajem svibnja polufinalnim susretima Kupa, dok je prvenstvo nastavljeno početkom lipnja bez gledatelja na tribinama. Kako se epidemiološka situacija popravljala, sredinom lipnja dopušten je dolazak gledatelja na stadione, no u posljednjem kolu koje je na programu u subotu 25. srpnja te u finalu Kupa tribine će ponovno biti prazne.

Prema službenim podacima, u Hrvatskoj je od 17. do 19. srpnja zabilježeno ukupno 306 novih slučajeva zaraze, pa je trenutačno broj aktivnih slučajeva 1207, od čega su 153 osobe na bolničkom liječenju.

gol expired Rebićeve izjave odjeknule u Italiji i Njemačkoj: Bez dlake na jeziku oprao Juventusove zvijezde divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider