Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Karijera pod upitnikom

Nijemci otkrili što je Mario Vušković rekao pred sudom: Njegovi jecaji odzvanjali su dvoranom

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Mario Vušković čeka odluku suda o doping-aferi.

Mario Vušković (Foto: Profimedia)

Mario Vušković, talentirani hrvatski branič i član HSV-a, čeka odluku Njemačkog nogometnog saveza (DFB) o doping-slučaju.

On je jesenas bio pozitivan na dva doping testa (A i B uzorak), koji su pokazali da je uzimao supstancu EPO, ali pri uzimanju uzorka dogodilo se nekoliko pogrešaka koje bi mogle utjecati na točnost rezultata.

Zbog toga se, s velikim nestrpljenjem, išečkivalo treće saslušanje pred Sudom, koji je prošlog tjedna trebao donijeti konačnu presudu, ali sudac Stephan Oberholtz je odlučio uzeti još malo vremena.

Arnor Sigurdsson Vlašićev bivši suigrač: "Realove zvijezde su đubrad, kad ti Modrić stane na pete i kaže da si govno..." divider

Presudu će dostaviti pisanim putem, i to u roku dva tjedna, a njemački su mediji otkrili još nekoliko informacija sa posljednjeg saslušanja na kojem se potreseni Vušković obratio Sudu:

"Nevin sam. Ja, moja obitelj i odvjetnici radimo na tome da to dokažemo. Svaki dan se nadam da će ovoj noćnoj mori doći kraj, ali najviše me strah da se to sutra može dogoditi nekom drugom sportašu", tiho je kazao na hrvatskom jeziku, prenosi Frankfurter Allegmeine pa dodaje da su se njegovi jecaji mogli čuti preko zvučnika u dvorani kampusa DFB-a.

Nekoliko dokaza mu ide u prilog

Sada je sve na kocki, jer mu u najgorem scenariju prijeti četverogodišnja suspenzija. Ipak klupsko rukovodstvo i suigrači su stali iza Vušovića, oni vjeruju da je nevin, a posljednji dokazi idu mu u prilog.

Kada je bio testiran na doping, hrvatski branič nije dobio upute o procesu. Bila mu je to prva doping kontrola, a nije mu bila ponuđena ni opcija da sam odabere opremu s kojom će odraditi test, što je izazvalo veliku sumnju.

Nažalost, to nije bilo jedino pravilo koje su prekršili. Naime, Vuškoviću nisu dali da osobno provjerni kodne brojeve uzorka. Također, laborant nije odmah poslao uzorak u testni laboratorij, već ga je odnio kući, čuvao u vlastitom hladnjaku pa tri dana kasnije poslao petstotinjak kilometara dalje, i to putem dostavne službe.

Čeka se treći uzorak

Nedavno se pojavila informacija da je Vušković odradio test koji je pokazao da na njegovoj koži aposlutno nema nikakvih tragova uboda hipodermnim iglama. Ne bi li odagnali sumnju u točnost rezultata, sudac je zatražio uzimanje i C uzorka, a svi se skupa nadamo da će to biti još jedan dokaz u igračevu korist.

U pitanju je veliki ulog, puno je toga na kocki. Ipak je Vušković najskuplji igrač u 2. Bundesligi, a ne tako davno na adresu HSV-a stizale su bogate ponude iz engleskog nogometa za njega...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider