Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Držimo palčeve

Odgođena presuda Mariju Vuškoviću za uzimanje dopinga: Ima nade u sretan kraj!

Mario Vušković iščekivao je presudu Njemačkog nogometnog saveza, ali sve je odgođeno za dva tjedna.

Mario Vušković (Foto: Goran Šebelić/Cropix)

Hrvatski U-21 reprezentativac Mario Vušković nije ovog petka saznao presudu u slučaju u kojem ga terete za uzimanje dopinga. Sve je odgođeno i konačna odluka trebala bi biti donesena za dva tjedna.

Vuškovićevo saslušanje pred Njemačkim nogometnim savezom započelo je u 13:00, očekivala se konačna odluka, ali umjesto toga stigla je vijest o odgodi, što može biti dobar znak za 21-godišnjeg Splićanina.

Podsjetimo, prošle jeseni je Vušković pao na doping-testu, nalaz je pokazao da je pozitivan na eritropoetin. No, nakon toga je još dvaput davao uzorak i u oba navrata bio je negativan, a u međuvremenu je u Engleskoj obavio i poligrafsko testiranje koje je uspješno prošao.

Naknadno je isplivala i informacija da je obavio i screening kože koji je pokazao da na njegovom tijelu nigdje nije bilo uboda hipodermnim iglama što bi se ispostaviti kao ključni dokaz za njegovu nevinost, jer spomenuta supstanca ne može se u organizam unijeti nikako drugačije nego intravenozno.

U svakom slučaju, ova odgoda, koliko god produljila agoniju kroz koju Mario prolazi, mogla bi biti znak da ni Nijemci sigurni kako je na onom prvom testu bio pozitivan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider