Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki uspjeh

VIDEO Upoznajte klince koji su ispisali povijest Hajduka: "Želimo da nas se svi boje"

Juniori Hajduka ispisali su povijest prolazom u polufinale Lige prvaka mladih.

Juniori Hajduka svladali su Borussiju Dortmund boljim izvođenjem jedanaesteraca za plasman u polufinale Lige prvaka mladih.

Dan poslije priređen je sjajan doček na Poljudu. Prvi iz tunela izašao je tvorac ovog, ali ne samo tog podviga Hajdukove mladosti – Marijan Budimir.

Ovo je bilo teško zamilsiti 2016. godine, kada je Budimir stigao u akademiju splitskog kluba. Juniorsku momčad zatekao je u lokalnoj dalmatinskoj ligi, a ne onoj nacionalnoj.

On je tvorac velikog uspjeha

Tadašnji predsjednik Marin Brbić, zbog uštede putnih troškova od stotinjak tisuća kuna godišnje, odbio je poziv u konkurenciju Dinama, Osijeka, Rijeke i ostalih. Sedam godina kasnije Budimir, koji juniorske selekcije vodi od 2019., je zaslužio pjesmu sa sjeverne tribine Poljuda:

"To je jedan proces koji se stvara duže vrijeme. Momci su karakterni, slušaju upute, upijaju i gladni su uspjeha. Kad izađemo na teren, ne bojimo se nikoga", objasnio je trener Hajdukovih juniora.

Mate Antunović - 2 VIDEO Jedan od Hajdukovih junaka otkrio što seniori mogu naučiti od njih: "Idemo po finale" divider

Oduševljena Torcida poručuje da su juniori pokazali svijetu što je Hajduk, ali oni ne misle stati na tome -  žele ići do samog kraja u Ligi prvaka:

"Gdje god da igramo, želimo da nas se svi boje", rekao je Roko Brajković.

"Ovo smo sanjali kad smo bili mali, ovo je san snova. Nadam se da ovo neće biti samo jednom, da ćemo ovo vidjeti za mjesec dana kada se vratimo iz Nyona. Idemo to osvojiti, idemo ispisati povijest", poručio je mladi Jurić-Petrašilo.

Upoznajte Hajdukove klince

Kao što su povijest pisali i neki od očeva aktualnih juniora, Josip Skoko, otac veznjaka Noe i Vlatko Đolonga, otac braniča Nike. Luka Vušković četvrta je pak generacija te obitelji u dresu Hajduka. Kapetan ovih juniora je Marko Capan.

Juniori Hajduka Težak udarac za juniore Hajduka: Zbog ovog pravila ostali su bez kapetana za polufinale Lige prvaka divider

19-godišnji Capan ujedno je jedan od najistaknutijih pojedinaca generacije čiji je najveći talent 16-godišnji Luka Vušković Izdvajamo i veznjaka Nou Skoku, sina Josipa Skoke, te ofenzivca Roku Brajkovića, ali u prvoj momčadi još su dva sjajna potencijala - 18godišnjaci - stoper Dominik Prpić i veznjak Rokas Pukštas.

Nema sumnje da bi Budimiru taj dvojac itekako dobro došao za polufinale juniorske Lige prvaka s Milanom, 21. travnja u švicarskom Nyonu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider