Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dokle mogu?

Nijemci oduševljeni nakon prolaska u četvrtfinale: "Prvih 20 minuta je najbolje što smo odigrali na Euru"

Reakcije iz tabora njemačke reprezentacije nakon pobjede nad Danskom (2:0) u osmini finala Europskog nogometnog prvenstva i plasmana u četvrtfinale.

Nijemci (Foto: Afp)

Domaćin Europskog nogometnog prvenstva Njemačka plasirala se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv boljeg iz ogleda Španjolska - Gruzija.

"Prvih 20 minuta utakmice bilo je najbolje što smo igrali na turniru, a onda je pauza uz kišu sve uznemirila. Danska nije imala šut u prvom poluvremenu, ali u drugom poluvremenu nas je više pritiskala. Ostaje nam puno posla pred četvrtfinale, moramo biti još malo strpljivi u fazi pripreme i čekati svoje trenutke", rekao je njemački izbornik Julian Nagelsmann nakon pobjede nad Danskom.

Nico Schlotterbeck, njemački branič, ovako je doživio utakmicu:

"Mislim da smo imali super utakmicu i nadam se da su navijači u Dortmundu uživali. Jako sam sretan zbog momčadi, to je nagrada za naporan rad. Dobro smo reagirali na stanku zbog kiše. Igrali smo euforično i sa zadovoljstvom, a sada idemo u Stuttgart (na četvrtfinale). Odrastao sam samo nekoliko kilometara dalje."

Schlotterbeckov kolega iz obrane Elfa i suigrač Luke Modrića u Real Madridu Antonio Rüdiger je kazao:

"Osjećaj je jako dobar. Bili smo dominantni od početka, ono što možemo kritizirati je da ih nismo prije dokrajčili. Promašili smo previše prilika. Naravno da nije bilo lako, ali ova momčad pokazuje dobar karakter, da se može vratiti protiv svih vrsta nedaća i da će uvijek dati sve od sebe. Još su uvijek pred nama tri finala. Bit ćemo spremni za svaku sljedeću utakmicu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider