Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Statistika ne laže

Brojke do 26. rođendana: Neymar na tragu da bude veći od Ronalda, Messi nedohvatljiv za sva vremena?

Dvojica ponajboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo i Neymar slave rođendan na isti dan.

Lionel Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na današnji dan, 5. veljače, dvojica ponajboljih nogometaša svijeta Neymar i Cristiano Ronaldo slave svoj dan rođenja, uz "malu" razliku u godinama. Brazilac je navršio 26 godina, portugalski reprezentativac 33, a po mnogima najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi napunit će 31. godinu nadolazećeg ljeta.

Riječ je o trojici najboljih nogometaša svijeta u ovom trenutku. Cristiano Ronaldo i Messi već godinama bore bitku tko je najbolji individualac svijeta, dok Neymar čeka svoju priliku da izađe iz sjene i da mu se priznaju njegova nevjerojatna postignuća.

Po statistici iza Messija, ali ispred Ronalda

Da je na dobrom putu da naslijedi dvojicu starijih kolega govori statistika. Jedan korisnik društvene mreže Reddit napravio je analizu njihove statistike u trenutku kada su napunili 26 godina. Zanimljivo, Neymar je uspješniji od Cristiana Ronalda prema individualnoj statistici, dok je Lionel Messi daleko ispred obojice.

U trenutku kada je Cristiano Ronaldo napunio 26 godina, u karijeri je upisao 471 službeni nastup, 213 pogodaka, 89 asistencija i direktno je bio uključen u 302 pogotka. Pritom je osvojio po jednu Zlatnu loptu i Zlatnu kopačku.

Messi je do tad upisao 461 nastup, 348 pogodaka, 138 asistencija, te je direktno bio involviran u 486 pogodaka. Osvojio je pritom četiri Zlatne lopte i tri zlatne kopačke.

Neymar u ovom trenutku ima najviše utakmica (520), 321 pogodak, 171 asistenciju, te je u 492 navrata bio involviran u postizanju pogotka. No, za razliku od Cristiana i Messija još nije osvojio nijednu individualnu nagradu, no to je zato što živi u "pogrešnom vremenu".

Kako bi izašao iz Messijeve sjene, Neymar je prošlog ljeta napustio Barcelonu i potpisao za PSG, s kojim će pokušati nastaviti osvajati natjecanja koja je do sada osvajao uz bok Messija.

Godina istine za Neyamara

Osvojio je dvije La Lige, Ligu prvaka, FIFA-ino Klupsko svjetsko prvenstvo, nekoliko domaćih kupova u Španjolskoj i Copu Libertadores na klupskoj razini, dok je s Brazilom uzeo olimpijsko zlato 2016. godine, te Kup konfederacija.

Osim toga, on će za dvije, tri godine prestići i legendarnog Pelea kao najbolji strijelac u povijesti brazilske reprezentacije (77-53).

Ova godina, 2018., velika je prilika za Neymara da izađe iz sjene Cristiana i Messija. Prva prilika dolazi već za 10-ak dana u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u kojoj njegov PSG igra protiv Real Madrida Cristiana Ronalda. Kada bi kojim slučajem osvojio Ligu prvaka i napravio dobar rezultat s Brazilom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Neymar bi bio veliki favorit za osvajanje svoje prve Zlatne lopte!

Spomenimo i da bi Neymar u budućnosti mogao prijeći u redove Real Madrida s kojim ga se najviše povezuje. Za Brazilca se vjeruje da je nasljednik Cristiana Ronalda, koji bi nastavio voditi Real prema novim trofejima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider