Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi će ispaštati

Navijači bijesni zbog presedana koji se nije dogodio u Premier ligi od 1995. godine

Odluku Premier lige da se utakmica Wolverhampton Wanderersa i Chelsea igra na Badnjak osudili su navijači londonskog kluba koji su je opisali kao "potpuno neprihvatljivu".

Mauricio Pochettino i Enzo Fernandez (Foto: Afp)

Utakmica je prvotno trebala biti odigrana 23. prosinca, ali je pomaknuta na 24. prosinca za početak u 13:00 GMT, što je prvi put da će se utakmica Premier lige održati na Badnjak od 1995. godine.

Zaklada navijača Chelsea (CST) rekla je da će navijači koji idu na utakmicu imati problema prilikom putovanju u Wolverhampton tijekom blagdanskog vikenda.

David Datro Fofana VIDEO Juranovićev suigrač gestom uvrijedio trenera dok su gubili od Napolija, klub ga suspendirao divider

"Navijači imaju nemoguć izbor između odlaska na utakmicu i provođenja blagdanskog perioda sa svojim obitelji. Potpuno je neprihvatljivo da je utakmica Wolvesa protiv Chelsea zakazana za Badnjak", stoji u priopćenju CST-a.

"U nešto više od posljednjih deset godina, Badnjak je 2011., 2016. i 2022. bio u subotu, dok je 2017. bio u nedjelju. Tog dana se nije igrao nogomet u najvišim rangovima natjecanja, po čemu bi se dalo zaključiti da postoji neformalno pravilo koje će Premier liga sada pogaziti.

Nema sumnje da će Premier liga i vlasnici TV prava reći kako se već igra na Boxing Day (dan poslije Božića, 26. prosinca), ali propuštaju jednu bitnu stvar.", navode bijesni navijači Chelseja.

Sergej Jakirović Češki mediji o Jakiroviću: “Angažman mu je počeo sa Spartom, a mogao bi završiti s Plzenom“ divider

Nadaju se da mogu promijeniti odluku

"Utakmica na Badnjak će se vrlo vjerojatno igrati uz utakmicu na Boxing Day (ili te istog tjedna), a neće joj biti zamjena. To navijačima koji idu na stadione znatno otežava stvari.

Ne samo da bi to moglo dovesti do problema s osobljem na Molineux stadionu, već će blagdanski raspored javnog prijevoza dodatno stvarati neugodnosti navijačima.", upozorili su iz CST-a.

CST je dodao da su zatražili sastanak s predstavnicima Premier Lige u utorak i da se nadaju da će o tome razgovarati zajedno s udrugom navijača Wolvesa i Udrugom nogometnih navijača (FSA).

Manchester United Usprkos ne baš bajnim rezultatima Manchester United ostvario rekordne prihode divider

"Zaklada navijača Chelsea službeno će zatražiti da Premier liga konzultira navijače o ovom pitanju i da poništi ovu odluku", dodaje se.

Navijačka udruga Wolvesa prethodno je objavila da je raspored pokazao "potpuni nedostatak obzira i poštovanja prema navijačima".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider