Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senator u krizi

U Barci konačno progledali: Nedodirljivi mezimac na udaru! Da Rakitić tako igra, davno bi ga rastrgali

Navijači Barcelone izviždali su dvojicu igrača katalonskog kluba, koji već duže vrijeme igraju u jako lošoj formi…

Galerija Momčad Barcelone (Foto: AFP) Paul Pogba i Sergio Busquets (Foto: AFP) Sergio Busquets, Miralem Pjanić i Andres Iniesta (Foto: AFP) +2 Rakitić i Messi u zagrljaju (Foto: AFP)

Navijači Barcelone izviždali su Phillipea Coutinha i posebice Sergija Busquetsa na sinoćnjoj utakmici Barcelone i Getafea na Camp Nou. Coutinha na predstavljanju, a Busquetsa tijekom utakmice.

Katalonci su iščekivali tu utakmicu s velikom bojaznošću, plašili su se kako će reagirati njihovi razočarani navijači nakon fijaska na Anfieldu. Iako je atmosfera na polupraznom stadionu u načelu bila relativno pozitivna, Coutinho i Busquets ipak su dobili porciju, dok je, primjerice, Ivan Rakitić prošao lišo.

Navijači mu očito nisu zamjerali fotografiranje sa širokim osmjehom u Sevilli, gdje je skoknuo nakon povratka iz Liverpoola. S obzirom na to kakva atmosfera vlada u Kataloniji ovih dana, može se reći da su se blagonaklono ponašali prema njemu. To nešto govori.

Busquets izviždan

Hrvatski veznjak proteklih je dana bio na ciljniku španjolskih i talijanskih medija, koji već danima forsiraju priču da odlazi iz Barcelone te da je blizu prelaska u Inter. Takve spekulacije nagnale su i poslovično smirenog Rakitića da se javno oglasi i demantira glasine.

Znak da je veliki transfer već dogovoren: Barca skuplja lovu, 4 zvučna imena na listi za odstrel Antoine Griezmann, Clement Lenglet i Lionel Messi (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Lionel Messi (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) +3 Antoine Griezmann (Foto: AFP)

Navijači Barcelone Coutinhu zvižde već duže vrijeme, tako da to i nije neko iznenađenje, no zanimljivo je da se ovaj put zviždalo puno jače i intenzivnije dojučerašnjem ljubimcu katalonske publike, domaćem dečku i jednom od senatora Barcine momčadi, nekoć nedodirljivom Sergiju Busquetsu, centralnom veznom igraču koji rjeđe daje golove i odlučuje se pucati na gol s bilo koje distance nego što kiša pada u Sahari.

Liverpool sve razotkrio

Dok je Coutinho odigrao solidnu partiju, naposljetku se ozlijedio, pa mu je na izlasku s terena publika dala podršku pljeskom, Busquets je i protiv Getafea puno griješio, opet je odigrao jako loše.

No to je samo jedna u nizu loših utakmica nekoć iznimno cijenjenog veznjaka koji je već duže vrijeme igra u lošoj formi, najblaže rečeno. Barcelona u prvoj postavi ima nekoliko prilično sporih i usporenih nogometaša, to se posebice dobro vidjelo na Anfieldu, ali teško da se po tom pitanju itko može mjeriti s Busquetsom, koji uz „maglovito“ kretanje po terenu u zadnje vrijeme puno griješi u predaji loptu i čitanju igre, što mu je nekoć bila najjača strana.

Najslabija karika Barcelone

Da Rakitić kojim slučajem prikazuje takve igre, možemo samo zamisliti što bi mu napravili katalonski mediji. Davno bi ga i navijači i mediji "rastrgali" kritikama. Busquetsa se dugo štedjelo, uporno mu se progledavalo kroz prste, no tetošenje je stiglo na naplatu. Busquets je dugo najslabija ili jedna od najslabijih karika Barcelone. To su očito primijetili i navijači katalonskog kluba. Cinici će reći konačno.

Rakitić izazvao veliku frku u Barceloni: Evo zašto ga mučki udaraju sa svih strana Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Jose Maria del Nido (Foto: Mundo Deportivo/Instagram)) Ivan Rakitić u akciji protiv Liverpoola (Foto: AFP) +4 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Stoga ne treba čuditi što španjolski mediji sve češće spekuliraju kako bi ga se Barcelona rado riješila ako bi stigla zadovoljavajuća ponuda. U mnogima transfernim analizama španjolskih medija Busquetsovo ime nalazi prvi vrhu Barcine listi za odstrel.

Donedavno je to bilo gotovo pa nezamislivo. No Katalonci su očito progledali, debakl u Liverpoolu mnogima je u Kataloniji otvorio oči. Svima je sada jasno da je Barca jednostavno prespora i da treba osvježenja. Katalonci su već zakaparili Frankieja de Jonga, veznjak Ajaxa stiže naljeto. De Jong bi trebao donijeti hitrinu i mladenačku energiju u sporohodni vezni red.

De Jong upada, tko ispada?

Kako je prilično jasno da će De Jong biti prvotimac, ostaje otvorenim tko će ispasti iz prve postave, odnosno koga će Barca prodati i hoće li dovesti još jednog veznjaka. Donedavno se spominjao Adrien Rabiot kao mogući novitet, no francuski veznjak u međuvremenu je ispao iz kombinacija.

Tko zna, možda mu se Barcelona opet vrati. Nisu li katalonski mediji mogući transfer Antoinea Griezmanna još prije dva-tri mjeseca rezolutno odbijali. Kao, navijači ga ne žele, Barca ne želi igrača koji se premišlja hoće li obući njezin dres… U međuvremenu situacija se stubokom promijenila.

Barcelona nakon eurokatastrofe: Odlazi deset igrača, stižu tri ključna pojačanja Barcelona obranila naslov španjolskog prvaka (Foto: AFP) Luka Modrić i Frenkie de Jong (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +2 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Sada se piše da je Griezmann na korak od Camp Noua, odjednom je Francuz pravo pojačanje za novu Barcu. Debakl na Anfieldu puno toga je promijenio, neke iluzije rasplinule su se poput mjehura od sapunice. Jedna od njih je bila da se Barca odlično ekipirala, da se dobro pojačala i da joj ne trebaju dodatne skupocjene akvizicije za napad na Ligu prvaka. Bila je to loša procjena koja je skupo plaćena.

Gol-razlika sve govori

I nije prva pogreška, Barca ih već godinama ponavlja, promašene investicije se gomilaju. Katalonci ništa nisu naučila na prethodnim teškim porazima u Madridu, Parizu, Torinu i Rimu. Zadnjih pet poraza u Ligi prvaka bez postignutog gola u gostima, a s primljenih 16 lakih komada, sve govore.

Možda će opći potop u Liverpoolu donijeti katarzu. Navijači su konačno uočili gdje najviše škripi. Ako žele šestu Ligu prvaka, moraju igrati najbolji, a ne po starim zaslugama. 

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider