Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Girona pred ispadanjem

Barca pobjedom do 86 bodova, još jedno razočarenje Reala, Valencia dostigla Getafe

Nakon odigranih utakmica pretposljednjeg, 37. kola La Lige praktički je odlučeno kako će uz Huescu i Rayo Vallecano sljedeće sezone u drugoj ligi pridružiti Girona, dok je Valencia dostigla Getafe na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi u Ligu prvaka.

Slavlje Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U odlučujućoj utakmici u borbi za ostanak Girona je izgubila na svom terenu od izravnog konkurenta Levantea s 1:2 (0:0). Domaći su poveli preko Stuanija (60), ali su Morales (62) i Bardhi (86) donijeli preokret. Levante se tako spasio pobjegavši na 43 boda, dok je Girona ostala u zoni ispadanja, 18. sa 37 bodova.

Kako je Valladolid, za koji je Duje Čop odigrao sudačku nadoknadu, kao gost svladao Rayo Vallecano sa 2:1 (1:0), Girona je stigla u gotovo bezizlaznu situaciju. Valladolid je poveo preko Unala (6-11m), izjednačio je Medran (73), a slavlje gostima osigurao je Guardiola (80).

Valladolid je tako stigao do 41 boda, nedostižna četiri više od Girone.

Jedini sastav koji Girona još može dostići jest Celta koja je izgubila s 1:3 (0:3) na gostovanju kod Athletica u Bilbau. Strijelci za domaće bili su Raul Garcia (16-11m, 17) i Williams (40), a poraz gostiju ublažio je Aspas (89-11m). Celta je tako ostala na 40 bodova, tri više od Girone, ali kako u posljednjem kolu igra na svom terenu protiv otpisanog Rayo Vallecana, teško će propustiti priliku osvojiti barem bod, s kojim bi ostala u ligi.

U borbi za četvrto mjesto Valencia je domaćom pobjedom 3:1 (2:1) protiv Alavesa iskoristila poraz Getafea 2:0 (1:0) na gostovanju kod prvaka Barcelone. Alaves je poveo preko Xima Navarra (12), ali su Soler (29), Santi Mina (34) i Gameiro (68) donijeli potrebne bodove Valenciji, koja sada ima 58 bodova, kao i Getafe.

U Barceloni su golove za domaće postigli Vidal (39) i Djene (89-ag). Ivan Rakitić igrao je do 62. minute za Barcelonu, koja sada ima 86 bodova, 11 više od drugog Atletica iz Madrida koji je odigrao 1:1 (1:0) sa Sevillom na svom terenu. Domaći su poveli preko Kokea (30), a izjednačio je Sarabia (70). Marko Rog odigrao je drugo poluvrijeme za Sevillu koja uoči posljednjih 90 minuta drži šesto mjesto sa 56 bodova, dva manje od Valencije i Getafea.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je od 56. minute u još jednom lošem rezultatu madridskog Reala koji je izgubio s 1:3 (1:1) na gostovanju kod imenjaka iz san Sebastiana. Madridski je sastav postigao prvi gol preko Diaza (6), ali su Merino (26), Zaldua (57) i Barrenetxea (67) preokrenuli.

Madridski Real treći je s 68 bodova, a onaj iz San Sebastiana osmi s 50.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider