Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pregovori su u tijeku

Na pomolu čudesan transfer: Rakitić se odriče 15 milijuna eura i dolazi u Hajduk?!

Ivan Rakitić je, čini se, odigrao svoje za Al-Shabab. Njegova nova destinacija mogli bi biti Hajduk i Split.

Ivan Rakitić (Foto: Joško Ponoš/Cropix)

Sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić osim Edina Džeke, koji je prema pisanju turskih medija dobio dozvolu za dolazak, na Poljud želi dovesti Ivana Rakitića.

Bivši hrvatski reprezentativac trenutno igra za saudijski Al-Shabab s kojim ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Rakitić je izrazio želju za dolaskom u Hajduk i pritom je spreman odreći se ogromnog novčanog iznosa od čak 15 milijuna eura.

Toliko, naime, iznosi Rakitićeva godišnja plaća u Al-Shababu i to je svota koju on po slovu ugovora ima zajamčenu ukoliko ostane u Rijadu.

No, s obzirom na to da želi otići iz kluba, pitanje je koliko će i hoće li išta Saudijci mu ponuditi za raskid ugovora. Dapače, nije isključeno da mu budu uvjetovali da će "papire" dobiti jedino u slučaju da potpiše da se odriče svih preostalih potraživanja iz ugovora odnosno tih 15 milijuna eura.

Premda je u travnju ove godine navršio 36 godina, Rakitić je i dalje u jako dobroj formi. Ozljede su ga uglavnom zaobilazile i sigurno može odigrati još jednu ili dvije sezone u HNL-u na najvišoj razini.

Ukoliko zbilja dođe u Hajduk, bio bi to odličan potez za Splićane, a i cijela SuperSport HNL bi dobila na popularnosti ako bi se jedan takav velikan pojavio na našim travnjacima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider