Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bomba s Otoka"

Mourinho želi Neymara: Evo što sve nudi PSG-u za brazilsku zvijezdu

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho naljeto želi dovesti veliku zvijezdu PSG-a i brazilske reprezentacije Neymara.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je Paul Pogba dvama golovima okrenuo tijek utakmice u jučerašnjem manchesterskom derbiju, Jose Mourinho navodno nije promijenio mišljenje da se ne uklapa u njegovu viziju momčadi Manchester Uniteda.

Engleski Daily Star piše da ima pouzdanu informaciju kako Mourinho želi na ljeto dovesti Neymara, a za njega PSG-u nudi Pogbu i Anthonyja Martiala plus šezdesetak milijuna eura.

Mourinho daje Pogbu, Martiala i 60 milijuna eura za Neymara

Mourinho je navodno definitivno procijenio da se Pogba i Martial teško mogu adekvatno uklopiti u stil igre koji forsira te da su igrači koji nemaju potrebit kontinuitet, odnosno da previše osciliraju o kao takvi mu nisu po volji. To nije nikakva novost, o tome se u engleskim medijima spekulira već mjesecima.

Jose Mourinho i Paul Pogba (Foto: AFP) Jose Mourinho i Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

S druge strane, Pogba i Martial već duže vrijeme se spominju kao moguće mete pariškog kluba. Obojica su Francuzi i kao takvi su dodatno zanimljivi iz marketinških i inih razloga trenutačno najjačem francuskom klubu.

Manchester United doveo je Pogbu iz Juventusa za 105 milijuna, a Martiala iz Monaca za 65 milijuna eura. Kada se zbroje te iznosi i doda 50-60 milijuna eura, dobit ćemo cifru od oko 220-230 milijuna, a to je upravo na tragu iznosa koji je PSG isplatio Barceloni za brazilskog napadača.

PSG traži 400 milijuna eura

Međutim, teško da bi PSG pristao prodati Neymara za taj iznos. Proteklih tjedana u jeku spekulacija da Brazilac koketira s Real Madridom spominjala se cifra od 400 milijuna eura. Toliki je iznos navodno predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi spomenuo predsjedniku Reala Florentinu Perezu tijekom razgovora za vrijeme nedavnog obračuna dvaju klubova u osmini finala Lige prvaka.

Neymar i Luka Modrić (Foto: AFP) Neymar i Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolski mediji su pisali kako je Al-Khelaifi navodno Perezu rekao da ne namjerava prodavati Neymara, ali ako bude uporno inzistirao na odlasku, neće ga pustiti ispod 400 milijuna eura.

Neymar se trenutačno oporavlja od operacije stopala te bi se na travnjak trebao vratiti u svibnju. Al-Khelaifi je posjetio Neymara u Brazilu i tada su u eter odaslali pomirljive tonove, no španjolski mediji pisali su da su u isto vrijeme u Brazilu boravili i predstavnici Reala koji su se navodno sastali s Neymar i njegovim ocem.

Prošlost govori da kada su u pitanju Neymraovi, sve opcije su otvorene. Što god bi rekli i najavili, bez prevelikog grčka na licu u kratkom su vremenu znali opovrći.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider