Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva ludnica

City i Pep već počeli slaviti, ali... United izveo čudesan preokret i odgodio feštu!

City je sve pripremio, trebao je pobijediti da i matematički osigura naslov prvaka, ali Jose Mourinho i njegovi igrači pomrsili su mu planove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijetko viđenim preokretom u drugom poluvremenu nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su u velikom gradskom derbiju na stadionu Etihad Manchester City s 3:2 (0:2) i tako odgodili već pripremljeno šampionsko slavlje momčadi Pepa Guardiole, koja je pobjedom mogla potvrditi osvajanje petog naslova prvaka Engleske.

Pogocima Vincenta Kompanyja (25) i Ilkaya Gundogana (30) City je došao do dva gola prednosti. Kako je Guardiolina momčad igrala u prvom poluvremenu, stjeravši United u mišju rupu, činilo se da Joseu Mourinhu prijeti katastrofa. No, City je propustio u prvom dijelu napuniti mrežu De Gee, što im se kao bumerang vratilo u drugom.

U razmaku od samo dvije minute, pogocima u 53. i 55. minuti Paul Pogba je izjednačio na 2:2, a Chris Smalling je u 69. minuti na drugu asistenciju Alexisa Sancheza pogodio za 3:2. Guardiola je do kraja dvoboja ubacio u igru Kevina De Bruynea i Sergija Aguera, ali rezultat se nije promijenio. City je došao na prag izjednačenja u završnici, ali Agueru je udarac glavom obranio De Gea, a Raheem Sterling je iz blizine pogodio vratnicu.

Nakon drugog poraza u sezoni, a prvog na domaćem terenu, Manchester City će morati pričekati s proslavom naslova. Sada je razmak između Građana i Manchester Uniteda smanjen na 13 bodova.

U prvih sedam utakmica 33. kola Premierlige gostujuće momčadi su ostvarile tri pobjede, a četiri utakmice završile su bez pobjednika.

Tottenham je slavio sa 2:1 na gostovanju kod predzadnjeg Stokea golovima Christiana Eriksena (52, 63), dok je pogodak za domaće postigao Diouf (57). Tako su se Spursi sa 67 bodova izjednačili s Liverpoolom koji je u Merseyside derbiju na Goodison Parku protiv Evertona osvojio samo bod odigravši utakmicu bez pogodaka.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Liverpool, dok na drugoj strani Nikola Vlašić nije bio ni na klupi za pričuve.

Burnley se pobjedom kod Watforda 2:1 približio na samo dva boda šestoplasiranom Arsenalu i mjestu koje vodi u Europsku ligu. Domaće je u vodstvo doveo Pereyra (61), a u razmaku od dvije minute Vokes (71) i Cork (73) su donijeli preokret i tri boda Burnleyju.

WBA je odlaskom Alana Pardewa s trenerske klupe prekinuo niz od osam uzastopnih poraza, ali nije uspio ostvariti četvrtu pobjedu. West Brom je poveo pred svojim navijačima preko Rodrigueza (55), ali važan bod Swanseaju donio je Abraham (75).

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider