Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Modri su odigrali kao da buše trenera: Krznar nema objašnjenje i previše luta, a Uprava mu sapuna dasku s "pojačanjima"

Krznar je kao i uvijek vrlo realno prokomentirao zbivanja na terenu. Nije tražio izlike i prodavao maglu, jednostavno nije takav tip. Međutim, činjenica je da je upravo trener zadužen za to da momčad bude maksimalno našpanana i motivirana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski mediji slave Rapidovu pobjedu nad Dinamom u Europskoj ligi.

„Rapid je dao savršen odgovor na kritičke note, posebice koje udaraju na izgubljeni pobjednički mentalitet“, piše Kronen Zeitung.

gol expired Bečki posrtaj je neugodan, ali Dinamu je na ruku išao drugi rezultat: Proljeće u Europi i dalje na vidiku divider

Rapidleri su čeznuli za jednom značajnom pobjedom koja bi ih podigla i bila kotač zamašnjak za izlazak iz krize u koju su upali. I dogodilo se baš protiv hrvatskog prvaka, koji je stigao u Beč kao lagani favorit.

„Pokazali smo da smo još živi, rekli smo sami sebi da moramo barem pokazati srce ako nam već ne ide na terenu“, kazao je nakon sinoćnje utakmice Rapidov desni bočni Kelvin Arase, čovjek koji je promiješao Dinamovu obranu u akciji kod prvog gola Bečana i odigrao rolicu za lagan pogodak Gruella.

Srce je presudilo

To je u biti sukus Dinamova poraza u Beču. Srce je presudilo. Priznao je to i Damir Krznar kazavši da su Rapidovi igrači više željeli pobjedu.

Krznar je kao i uvijek vrlo realno prokomentirao zbivanja na terenu. Nije tražio izlike i prodavao maglu, jednostavno nije takav tip. Međutim, činjenica je da je upravo trener zadužen za to da momčad bude maksimalno našpanana i motivirana.

„Ovo je neobjašnjivo, trebat će vremena da se sve slegne i da vidimo zašto i kako se ovo dogodilo", očito šokiran porazom i još više igrom svoje momčadi prokomentirao je Krznar nakon utakmice.

gol expired Vukovarac trpa u Americi, zabio je na pet utakmica u nizu divider

Kad trener nema objašnjene, tko bi ga trebao imati? Pretjerano bi bilo reći da nije bilo volje, da igrači Dinama nisu htjeli ili da su bušili trenera, iako bi se moglo tako činiti kako su igrali, ali angažman nije bio na potrebnoj razini.

To je činjenica. Govor tijela igrača obaju momčadi sve je govorio. Tko zna gledati, lako je uoči razlike u pristupu. I nije prvi put ove sezone, Modrima se to sve češće ponavlja.

Modri uspavani, a Krznar previše luta

Ako uspavano uđu u derbi protiv Rijeke na Rujevici, pa sve isto ponove protiv Rapida u Beču, onda tu nešto nije u redu. Ako za takve utakmice neće biti maksimalno usredotočeni, ozbiljni i motivirani, pitanje je kada će biti?

Činjenica je da Krznar previše luta. Sinoćnjim izborom igrača opet je pokazao da nije načisto što i kako. Primjerice, Franjić na lijevom boku tako i tako nema budućnost. Zbog čega ga se onda forsira na toj strani?

gol expired Mourinho poslije šest golova i najtežeg poraza u karijeri indirektno "popljuvao" svoje igrače divider

OK, Leovac je odigrao loše protiv Rijeke, ali odigrao je i Lauritsen pa je opet bio u postavi. I opet je zamijenjen već na poluvremenu. O Gojakovu uvrštavanju u prvih 11 suvišno je lamentirati.

To je jedna strana priče koja ide na dušu Krznaru. Druga ide na brk menadžmentu Dinama. Krznar vjerojatno ne izvlači maksimum od ove momčadi, ali ako ćemo iskreno, izbor igrača mu je dosta skučen. Govorimo o europskim izazovima, Prva HNL je druga priča.

Stoji i to da je i ovakav Dinamo igrački kvalitetniji od Rapida. No čini se da to ipak nije tako osjetna razlika kako se možda činilo.

Uprava transfernom politikom sapuna dasku treneru

Već sam pisao da Dinamo praktički nije doveo neka ozbiljnija pojačanje od pretprošlog ljeta. Možda bi se složili oko jednog ili dvojice, a možda ni toliko. U međuvremenu otišla ih je nekoliko koji bi danas sigurno bili prvotimci i nositelji igre. Problem je možda što su ostali oni koji su se već vidjeli prodanima, a prave kvalitetne, svježe krvi nema dovoljno da popuni nastale propuhe. Transfernom politikom čelnici kluba zapravo su nasapunali dasku treneru.

Previše je tu igrača od kojih se očekuje da postanu pojačanja u nekom budućem razdoblju. Ako ikad postanu. No Krznar je trebao pojačanja sad i odmah, a njih baš i nema previše, najblaže rečeno.

gol expired Austrijski mediji: "Najopasnije od Dinama u drugom poluvremenu bili su njihovi navijači" divider

Kada imate Gojaka u igri, a umjesto njega uvodite mladog Martinu Baturinu, teško se možete nadati nekom velikom preokretu.

Činjenica je da Arijan Ademi nedostaje, to je realno hendikep, ali možda i najbolji pokazatelj da Dinamo nema potrebnu širinu. Ademi nije baš Pele da bi se reklo kako ga je nemoguće nadomjestiti, ali nakon odlaska Kristijana Jakića Dinamo nema igrača koji bi bio u stanju zatvoriti rupu u sredini terena. Josip Mišić igra solidno, no nema baš potporu ostalih.

Protiv Rapida u Zagrebu biti ili ne biti

Sve u svemu, Dinamo nema konstantu, previše oscilira. Može se reći da ne igra dobro otpočetka sezone. Ima pojedinačnih bljeskova, ali nema kontinuitet. Forma nikako da krene ulaznom putanjom na duže vrijeme. Usponi i oštri padovi jedina su konstanta.

Krznar se pobjedom u Genku izvukao, do te utakmice situacija mu je bila jako napeta. No kupio si je mir samo na određeno vrijeme, nikako na duže staze. Zna se koliko je Dinamova klupa vruća i kako se stvari lako okreću.

gol expired Modri jako loši u Rijeci i Beču, Krznar još nije stvorio igru: Dinamo se previše uzda u individualne bljeskove i sreću divider

Kako stvari stoje, može se nazrijeti da mu je novi prijemni ispit utakmica s Rapidom u Zagrebu. Dinamova uprava jamačno osluškuje i bilo javnosti, a ono je sve kritičnije. To se da lako osjetiti.

Sezona je došla u fazu kada se lome koplja. Nije to ništa novo, uvijek je tako u nogometu, pogotovo u Dinamu. Jedna ili dvije pobjede dijele vas od slave i pohvala, a isto tako jedan ili dva poraza mogu biti kobna. Krznar je na klackalici koja može otići i gore i dole.

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider