Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki troboj iza Čekićara

Bečki posrtaj je neugodan, ali Dinamu je na ruku išao drugi rezultat: Proljeće u Europi i dalje na vidiku

Dinamo je poražen kod Rapida u Beču, ali i dalje zadržava realne šanse za prezimljavanje u Europi jer je Genk ostao na tri boda poslije poraza kod West Hama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama u trećem kolu Europske lige poraženi su na gostovanju kod Rapida u Beču, ali unatoč tom, već drugom porazu u skupini H, Modrima nisu potonule sve lađe kad je u pitanju prezimljavanje u Europi. Dapače, one su i dalje realne.

Za početak, najvažnija spoznaja za Dinamo i njegove navijače jest činjenica da će i treće mjesto biti dovoljno za doček nastupa u veljači iduće godine na kontinentalnoj sceni. Odnosno, samo će posljednjeplasirani završiti svoju europsku sezonu u prosincu.

Pobjednik svake od osam skupina Europske lige plasirat će se izravno u osminu finala ovog natjecanja. Drugoplasirani će ići u play-off, u kojem će igrati dvije utakmice protiv nekog od klubova koji će završiti na trećem mjestu u skupini Lige prvaka, dok će trećeplasirani iz skupine Europske lige svoj europski put nastaviti u play-offu Konferencijske lige. Primjerice, ako Dinamo završi treći u ovom društvu West Hama, Genka i Rapida, čekat će ga dvije utakmice protiv nekog od drugoplasiranih klubova iz skupina Konferencijske lige. Ako Modri tu dođu do prolaza, onda će se plasirati u osminu finala Konferencijske lige i tamo igrati dalje.

gol expired Modri jako loši u Rijeci i Beču, Krznar još nije stvorio igru: Dinamo se previše uzda u individualne bljeskove i sreću divider

UEFA je to malo zakomplicirala u odnosu na prijašnje sezone, ali iz perspektive Dinama situacija je jasna: ne smiju završiti zadnji.

West Ham je stopostotan poslije tri kola, oni su i inače svijet za sebe naspram preostalog trojca u ovoj skupini i bilo bi pravo čudo da u konačnici ne osvoje prvo mjesto. Dokazali su to i sinoćnjom uvjerljivom pobjedom od 3:0 protiv Genka, što je rezultat koji svakako ide na ruku Modrima, pa i Austrijancima.

Na Maksimir stižu i Rapid i Genk

Iza Čekićara će se voditi veliki troboj u kojem će netko morati otpasti. Dinamo, Rapid i Genk su svi na tri boda, ali u ovom trenutku najbolje stoji hrvatski prvak. Naime, Zagrepčani su već odradili gostovanja i u Belgiji i u Austriji te im upravo izravni suparnici u iduća dva kola dolaze na Maksimir, gdje će se puno toga rasplesti.

Ta dva četvrtka, 4. studenog i 25. studenog, umnogome će odrediti ovosezonsku euro-sudbinu Modrih.

gol expired Austrijski mediji: "Najopasnije od Dinama u drugom poluvremenu bili su njihovi navijači" divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider