Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Rapidova utakmica sezone"

Austrijski mediji: "Najopasnije od Dinama u drugom poluvremenu bili su njihovi navijači"

Nogometaši Dinama bili su veliki favoriti uoči ovog susreta, ali očajna partija Modrih iznenadila je i tamošnje medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bečki Rapid ušao je u utakmicu protiv Dinama prepustivši ulogu favorita hrvatskom prvaku i zasluženo je slavio 2:1 u 3. kolu Europa lige. Ova utakmica bila im je biti ili nebiti, poraz bi značio vjerojatan oproštaj od Europe poslije samo tri kola u skupini, a pobjeda ostanak u igri za europsko proljeće.

Međutim, od prvog zvižduka neuvjerljive ukrajinske sutkinje Dinamo je izgledao kao da mu visi mač nad glavom, a Austrijanci kao da igraju na krilima uvjerljive pobjede protiv Genka u posljednjem kolu.

Najbolje poluvrijeme Rapida ove sezone

"Bečani si nisu dozvolili da ih situacija uzdrma i odigrali su vjerojatno najbolje poluvrijeme i najbolju utakmicu ove sezone. Poslije pauze Zagrepčani su morali pritisnuti i loviti zaostatak, ali obrana Rapida bila je neprobojna. To je jedan od razloga zašto Dinamo nije došao ni blizu izjednačujućem golu“, piše u tekstu Kleine Zeitunga.

gol expired Modri jako loši u Rijeci i Beču, Krznar još nije stvorio igru: Dinamo se previše uzda u individualne bljeskove i sreću divider

"Rapid je preuzeo uzde od samog starta, bili su agresivniji, hrabriji, odlučniji. Baš onakvi kakve ih je trener Kuhbauer želio. Start iz snova brzo je nagrađen golom, ali umjesto povećanja prednosti, kaznilo ih je izjednačenje. Gosti su nešto igrali samo oko 20. minute utakmice, ali Bečani se nisu dali smesti i bivali su sve opasniji i opasniji te se vratili u prednost. U nastavku je Dinamu trebao gol kako bi nešto izvukao, ali činilo se kako smo bliže trećem golu Rapida, nego drugom gostiju“, tvrdi autor teksta u Kronen Zeitungu.

Najopasnije od Dinama u nastavku bili su navijači

Novinari Kuriera također su oduševljeni, da ne napišemo začuđeni partijom svoje momčadi…

"Rapid je imao iznenađujuću prednost nakon prvog dijela poslije neobično dobre predstave ofenzivnog dijela momčadi. Svaki put kad bi tehnički superiorniji gosti postali neoprezni i dali im prostora, igrali su sve bolje. Drugi dio utakmice nije bio tako spektakularan kao prvi, ali iako je Dinamu trebao gol, nisu imali šanse“, stoji u teksu.

gol expired Kako su igrali: Oršić jedini zadovoljio, još dvojica s prolaznim ocjenama, najgori na terenu stoper Modrih divider

Novinar Der Standarda slikovito je izdvojio gostujuće navijače kao najopasnije od Dinama u nastavku.

"Rapid je bio jak poput medvjeda u prvom dijelu i mudar u nastavku. Potpuno su umirili goste u nastavku, na terenu se nije događalo ništa, najopasnije od Dinama bilo je oko 2000 njihovih navijača koji su u drugom dijelu upalili pirotehniku,“ prenose.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider