Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Modri jako loši u Rijeci i Beču, Krznar još nije stvorio igru: Dinamo se previše uzda u individualne bljeskove i sreću

Generalno rečeno, Dinamo od početka sezone ne igra dobro, imao je kratkoročnih bljeskova, ali nema kontinuitet forme. Previše se uzda u senzacionalne individualne poteze...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrč ide na vodu dok se ne razbije. Modri vrč razbio se u Beču. Dinamo je protiv Rapida odigrao sličnu utakmicu kao protiv Rijeke u prvom poluvremenu.

Dakle, jako loše, bilo bi ispod svake razine da je Ercan Kara u boljoj formi ili da je vještiji golgeter. Napadač Rapida promašio je tri velike šanse, a Rapid je uz to dao dva gola u prvih 45 minuta.

Već samo to govori kako je Dinamo odigrao i kako je djelovala Modra obrana. Kod oba pogotka grubo je pogriješila. Modri niti su čuvali igrača, a niti prostor. Bečani su se praktički šetali po Dinamovu šesnaestercu.

Petković pogledom prostrijelio Krznara

Možda i najintrigantniji trenutak dogodio se u 39. minuti kada je Damir Krznar odlučio zamijeniti Brunu Petkovića, koji je pri izlasku s terena izgledao prilično ljutit.

Petković je otišao izravno u svlačionicu, a usput je pogledom prostrijelio Krznara. Nekoliko minuta poslije vratio se na klupu.

gol expired Krznar razočaran porazom u Beču: "Neobjašnjiva nervoza od prve minute... Moramo puno, puno bolje" divider

Petković je dobio jedan udarac u glavu i očito je Krznar procijenio da je najbolje zamijeniti ga. Prema Petkovićevom ponašanju dalo bi se zaključiti kako on nije dijelio mišljenje svojeg trenera.

U cijeloj priči bitno je istaći da je Petković igrao loše. Možda je i taj detalj dodatno ponukao Krznara da ga zamijeni, iako sumnjam da bi ga mijenjao da nije bilo tog udarca u glavu.

Obrana ispod razine

Petković nije bio jedini koji je loše odigrao u momčadi Dinama. Bilo je i lošijih. Franjić i Lauritsen bili su možda i najslabije karike, previše su ispadali. Treba reći da lijeva bočna strana nije Franjićeva prirodna pozicija, da to igra silom prilika.

Menalo nije bio puno bolji, kao ni Gojak. Previše je to igrača koji nisu bili na potrebnoj razini.

gol expired Mislav Oršić objasnio zašto su dinamovci bili tako nervozni protiv Rapida divider

Modri ni u drugom dijelu nisu bili pretjerano bolji. Bolje su igrali u obrani, ali prema naprijed praktički nisu stvorili ozbiljniju šansu. Imali su odveć jalov posjed.

U finišu igrači Rapida nisu baš pokazali da su prošli bečku školu. Prije bi se reklo da su pohađali sate talijanske glume. Valjali su se po terenu i odugovlačili u najboljem maniru Azzurra iz nekih minulih vremena. Ukrajinska sutkinja nije se baš najbolje snašla u tom glumačkom ozračju, no suci nisu kumovali Dinamovu porazu. Glavni razlog je loša igra.

Modri jako loši u Rijeci i Beču

Ako spojimo utakmice s Rijekom i Rapidom, može se reći da je Dinamo odigrao dobro tek 45 minuta. Preostala su tri poluvremena za zaborav. Ne loše, nego jako loše.

Ako ćemo iskreno, nije Dinamo bogzna kako odigrao ni u Genku. Rezultat je bio daleko bolji od prikazane igre, samo je bilo više sreće, a i taktika Belgijaca išla mu je na ruku.

Bečani nisu poput njih inzistirali na posjedu, radije se primijenili Šerifov recept – prvo intervalni presing kao faktor iznenađenja pa povlačenje u niski blok.

gol expired Kako su igrali: Oršić jedini zadovoljio, još dvojica s prolaznim ocjenama, najgori na terenu stoper Modrih divider

Dietmar Kühbauer jamačno je pogledao kako je to složio Jurij Vernidub. Lako je uočio da Modrima treba prepustiti loptu, da su najtanji kada oni trebaju voditi igru.

Krznar još nije stvorio igru

S Mjeseca se vidi da Dinamu takva taktika najmanje odgovara kada igra s momčadima slične kvalitete. Više mu odgovara da igra na kontru, najviše paše mu Genkov stil koji cijelo vrijeme bezglavo napada, a nema za to baš neku kvalitetu. Naravno, West Ham je u toj priči neka druga dimenzija.

Generalno rečeno, Dinamo od početka sezone ne igra dobro, imao je kratkoročnih bljeskova, ali nema kontinuitet forme. Previše se uzda u senzacionalne individualne poteze.

Postoje objektivne okolnosti zbog čega je to tako, ali sezona je već odmakla i Krznar više nema previše prostora za opravdanja. Dinamo još nema prepoznatljivu igru, što ne znači da ne može pobjeđivati suparnike koji mu kvalitetom nisu odveć odmakli.

Sve se to još može popraviti. Poraz protiv Rapida nije tragičan, Dinamo će već u sljedećem kolu imati šansu revanširati se Austrijancima. Naravno, morat će odigrati puno bolje. S igrom kao u Rijeci ili Beču može se samo nadati da će mu pomoći Fortuna, a znamo što u našem narodu kažu za nadu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider