Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
chelsea opet pogriješio?

Zbog njega su već zaboravili Aubameyanga: "Pobjegao" je iz Chelseaja i zablistao

U Chelseaju nije bio u prvom planu, ali u dresu Borussije nemilice zabija.

Michy Batshuayi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Borussia Dortmund zadnjeg je dana prijelaznog roka ostala bez Pierrea-Emmericka Aubameyanga, ubojitog strijelca koji je u pet godina u žuto-crnom dresu postao zvijezda i prava ikona ove momčadi.

U trokutu između Chelseaja, Arsenala i Borussije Aubameyang je postao novi napadač Topnika, Olivier Giroud stigao je u Chelsea, iz kojeg je prema Dortmundu na posudbu otišao Michy Batshuayi. Ako je suditi po prvim utakmicama, u razmjeni napadača tih triju klubova najbolje je prošla - Borussia Dortmund.

Osim što su zaradili 64 milijuna eura, dobili su napadača koji je učinkom zasad zasjenio i Aubameyanga i Girouda. Istina, sezona je još duga i prava evaluacija njihova učinka tek nas čeka, ali ako nastavi u istom ili barem sličnom ritmu, posudba 24-godišnjeg Batshuayija mogla bi se pokazati odličnim potezom Borussije.

Kad trebate spasonosne golove, zovite Batsmana

Belgijski napadač već je u debiju ''ukrao predstavu'' – postigao je dva gola i asistirao za pobjednički gol protiv Kölna. Zabio je i u sljedećem kolu u pobjedi protiv HSV-a, a izrazito je raspoložen bio i u Europskoj ligi protiv Atalante.

Talijanska momčad do utakmice s Borussijom ove sezone bila je neporažena u Europi, a na Westfalenu su u 56. minuti poveli s 2:1 i bili na dobrom putu prema nastavku niza nepobjedivosti. No tada je na scenu stupio Batshuayi koji je s dva gola preokrenuo utakmicu i donio novu pobjedu Borussiji. Ukupno - tri utakmice, pet golova i jedna asistencija.

Nije dugo trebalo da novi napadač Borussije osvoji navijače i postane novi heroj Westfalena. Iako nije bio u prvom planu, Batshuayi je bio vrlo popularan i u Chelseaju. Sudeći po njegovim vrlo popularnim objavama na društvenim mrežama, radi se o duhovitu igraču vedra duha, a sada je napokon dobio priliku pokazati svoju vrijednost i na terenu.

''Batsman'' je, da parafraziramo riječi iz popularnog filma o Batmanu, dobio priliku koju zaslužuje, a Borussia je dobila heroja koji joj je potreban. Žuto-crni nalaze su u krizi koja je počela još prošle sezone; obilježila ju je ''brakorazvodna parnica'' s trenerom Thomasom Tuchelom koja je trajala mjesecima, nakon čega se njegova zamjena Peter Bosz, koji je već ostao bez posla, pokazao skupim i neuspješnim eksperimentom. U vrlo turbulentnom razdoblju za Borussiju, Batshuayi je, barem privremeno, vratio osmijehe na lica navijača čiji klub vodi napetu borbu za Ligu prvaka.

Chelsea je već olako puštao igrače koji su kasnije zablistali

Bit će zanimljivo vidjeti i kakva će biti reakcija Chelseaja ako se nastave ovakve predstave još uvijek njihova igrača. Antonio Conte nije davao previše prilika Batshuayiju: uglavnom je ulazio s klupe, a po utakmici je prosječno igrao 46 minuta, i to uglavnom u kupovima (u Premierligi je u 12 nastupa, od čega je u devet ušao s klupe, prosječno igrao 29 minuta po utakmici).

Unatoč takvoj minutaži, u svim natjecanjima postigao je solidnih osam golova u polusezoni za Chelsea. Za usporedbu, prvi napadač Alvaro Morata zabio je 12 golova za ukupno 2084 minute na terenu u svim natjecanjima.

Ne bi ovo bilo prvi put da je netko otišao iz Chelseaja i zablistao - dva trenutno ponajbolja igrača Premierlige bili su članovi Chelseaja, ali nisu dočekali pravu priliku. Kevin De Bruyne obilaznim je putem, preko Wolfsburga, postao motor nezaustavljivog stroja Manchester Cityja, a slična je priča i Mohameda Salaha, ubojitog Egipćanina koji je preko Fiorentine i Rome stigao do Liverpoola i trenutno je drugi najbolji strijelac Premierlige s 22 gola, jednim manje od Harryja Kanea.

Dovoljan razlog da Bluesi dobro razmisle o sudbini Batshuayija, iako trenutno imaju drugih problema – momčad su potresli teški porazi od klubova iz donjeg dijela ljestvice, odnosi u klubu su narušeni, a Contea otkaza navodno spašava samo njegova astronomska otpremnina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider