Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zategnuti odnosi

Kraj najduže sapunice Bundeslige: Borussia (D) ostala bez trenera

Tuchel je gotovo cijelu sezonu u zategnutim odnosima s čelnicima kluba, a prema pisanju njemačkih medija sapunica je okončana njegovom smjenom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački Bild javlja kako Thomas Tuchel više nije trener Borussije Dortmund. Ovime je završena sapunica koja traje već mjesecima i koju Bild naziva ''najdužim razvodom Bundeslige'', a on će Borussiju koštati 2,9 milijuna eura otpremnine.

Tuchel je gotovo cijelu sezonu u zategnutim odnosima s izvršnim direktorom Hans-Joachimom Watzkeom, a posljednja u nizu trakavica pojavila se nakon Tuchelove izjave da nije bio uključen u donošenje odluke da se prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka igra dan nakon što je na autobus Borussije bačena bomba.

Zategnuti odnosi Tuchela i čelnika kluba traju još od jesenskog dijela sezone kada su njemački mediji pisali o ''hladnom ratu'' trenera i šefa skautske službe Svena Mislintata. Klub i trener očito su uspjeli izgladiti nesuglasice u dovoljnoj mjeri da izbjegnu smjenu prije kraja sezone, a čini se da je nakon finala Kupa došlo vrijeme za odlazak.

Tuchel se oglasio i na Twitteru na kojem je zahvalio navijačima i klubu. Zanimljivo, Tuchel ranije nije imao račun na ovoj društvenoj mreži, a čini se da ga je napravio samo da bi se oprostio od kluba.

''Zahvalan sam na dvije prekrasne, sadržajne i uzbudljive godine. Šteta što se ovo neće nastaviti,'' napisao je i dodao: ''Zahvaljujem navijačima, momčadi, stručnom osoblju i svima koji su nas podržavali. Želim Borussiji sve najbolje.''

Tuchel vjerojatno neće dugo biti bez posla – radi se o vrlo cijenjenom mladom stručnjaku kojeg se već dovodilo u vezu s raznim europskim velikanima. Bit će zanimljivo vidjeti tko će osigurati usluge 43-godišnjeg njemačkog stručnjaka, a najizgledniji kandidat za njegovog nasljednika na klupi Borussije je Lucien Favre, trener hit momčadi francuskog prvenstva Nice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider