Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Demantirao ga, ali...

Izjava koja se ne oprašta: Borussia Dortmund ostaje bez trenera

Šef stručnog stožera zamjerio se izvršnom direktoru, a povratka neće biti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel vjerojatno će otići iz kluba na kraju sezone i to zbog nesuglasica s izvršnim direktorom Hans-Joachimom Watzkeom, objavili su njemački mediji.

Tuchel je zakuhao situaciju izjavom da nije bio uključen u donošenje odluke da se prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka igra dan nakon što je na autobus Borussije bačena bomba. Borussia Dortmund je izgubila tu utakmicu od Monaca sa 2:3, a potom i uzvrat (1:3).

Prije nekoliko dana Watzke je to opovrgnuo, dodavši kako su njegovi odnosi sa Tuchelom "zategnuti" nakon te izjave.

Tuchel, kojemu ugovor ističe u ljeto 2018., nema šanse u sukobu protiv Watzkea, koji ima podršku predsjednika kluba Reinharda Rauballa.

Njemački mediji u srijedu su objavili da je već uspostavljen neformalni kontakt vodstva Borussije Dortmund sa švicarskim trenerom Lucienom Favreom (59), koji uspješno vodi francuskog prvoligaša Nicu. S Nicom je osigurao treće mjesto u francuskom prvenstvu, odnosno kvalifikacije za Ligu prvaka.

Osim toga, njemački mediji tvrde da je Favre već odbio ponude Wolfsburga i Bayer Leverkusena. Favre ima veliko iskustvo vođenja bundesligaških klubova, trenirao je Herthu (2007.–2009.), a vrlo uspješan je bio na klupi Borussije Mönchengladbach (2011.–2015.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider