Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izazvao lavinu reakcija

Bivši engleski reprezentativac stao na loptu: "Meni ne bi smetalo da me netko oslovi sa crnac"

Bivši engleski reprezentativac izazvao je lavinu reakcija na društvenim mrežama nakon što je rekao da se ne bi uvrijedio da ga netko oslovi sa crnac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši nogometaš i engleski reprezentativac Micah Richards, koji je istovremeno tamnoput, ponudio je svoje viđenje situacije koja je izazvala skandal u nogometnom svijetu.

Podsjetimo, u utorak navečer prekinuta je utakmica Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira nakon što je četvrti sudac Sebastian Coltescu pomoćnog trenera gostiju oslovio s "negru", koja na rumunjskom jeziku znači "crni".

Susret je prekinut nakon što su najprije nogometaši Bašakšehira, a potom i igrači PSG-a odbili nastaviti igrati ako će Rumunj i dalje biti četvrti sudac na toj utakmici. Rješenja u tom trenutku nije bilo, pa je sve odgođeno za danas.

Rumunjskog suca napadaju sa svih strana nogometnog svijeta zbog izraza koji je koristio, no ne i tamnoputi Englez, bivši igrač Manchester Cityja i Engleske, Micah Richards.

gol expired Bizarna priča suca o kojem bruji Europa: Teške optužbe u domovini, navodno je pokušao samoubojstvo divider

"Teška je to odluka. Demba Ba je imao pravo izraziti svoje mišljenje. To je problem cijelog društva koje etiketira ljude. No da se nalazimo u ovakvoj sobi i sjedimo ovako za stolom, i netko kaže "onaj crnac", ja se ne bih uvrijedio. Teško je ako ne znate cijeli kontekst u kojem je nešto izrečeno", rekao je Richards te nastavio.

"Po dokazima koje sam vidio ne mogu pokopati četvrtog suca. Sudac je iz Rumunjske i na njegovu jeziku riječ 'negru' znači crn. Ne možemo reći da je samo zbog toga što je rekao on rasist. Je li bio neznalica? Vjerojatno. Je li bio rasist? Ne bih rekao", kazao je Richards, te također izazvao lavinu reakcija, pozitivnih, ali i negativnih.

Ispod videa na Twitteru možete vidjeti brojne reakcije. 

gol expired Hrvaticama organizator odredio novi raspored koji je sve iznenadio: To nije bio prvotni plan divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider