Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
bio potjeran u 2. ligu

Bizarna priča suca o kojem bruji Europa: Teške optužbe u domovini, navodno je pokušao samoubojstvo

Sebastian Coltescu kreirao je prvoklasni skandal u Ligi prvaka nakon što je pomoćnog trenera Bašakšehira nazvao "negru".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sebastian Coltescu u utorak navečer kreirao je skandal svjetskih razmjera kada je za vrijeme utakmice PSG-a i Bašakšehira pomoćnog trenera gostiju Pierrea Weba nazvao "negru", odnosno crni.

''Onaj crni tamo. Odi provjeriti tko je taj. On je crni tamo, nemoguće kako se ponaša'', bile su riječi rumunjskog četvrtog suca, otkrili su rumunjski novinari, a audiosnimka se pojavila na društvenim mrežama.

''Negru znači crnac na rumunjskom, ja nisam rasist'', branio se sinoć Coltescu.

Utakmice je prekinuta u 18. minuti prvog poluvremena te nije nastavljena nakon što je turski sastav odbio igrati.

Naravno, odmah nakon toga započela je istraga o tome tko je i što taj rumunjski sudac, koji je pokrenuo lavinu reakcija. Coltescu je sudac u prvoj ligi u Rumunjskoj, u koju se vratio 2008. godine nakon što ga je FIFA degradirala godinu ranije.

gol expired Točne riječi: Pojavila se snimka razgovora sudaca zbog kojeg je prekinuta utakmica Lige prvaka divider

Ove je sezone sudio samo jednom u UEFA-inim natjecanjima, utakmicu Petrocuba i Bačke Topole u kvalifikacijama Europske lige, dok je u prethodnim sezonama sudio i u juniorskoj Ligi prvaka, što dovoljno govori o povjerenju koje sudačka organizacija UEFA-e ima u njega.

Bivši rumunjski sudac Adrian Porumboiu iznio je nevjerojatne priče o Coltescuu, nakon kojih nije jasno zašto je UEFA uopće dala njemu takvu utakmicu.

"Cijela njegova karijera obilježena je mračnim trenucima. Možda ima talenta, ali mislim da bi se trebao baviti drugom profesijom, pjevanjem ili plesanjem. On ne može biti nepristran", kazao je Porumboiu te nastavio:

"Normalno je da ljudi griješe, ali pogreške se u njegovu slučaju ponavljaju godinama. Ne postoji utakmica u kojoj svojim odlukama nije direktno utjecao na rezultat."

Prije pet godina kontroverzni vlasnik Steaue Giga Becali izjavio je: "Njega treba izbaciti. Ja sam bolji sudac od njega."

Postoji priča da se 2008. godine želio ubiti jer je pao u depresiju zbog izbacivanja u niži sudački rang u Rumunjskoj.

gol expired Nakon što je prekinuta zbog detalja koji je potresao svijet utakmica PSG-a i Basaksehira nastavit će se danas divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider