Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Puno problema

Barcelona na nogama uoči El Clasica: Informacija o Messiju uznemirila Kataloniju

U Barceloni se odvija prava mala drama uoči dvoboja s Realom u Kup kralja…

Galerija Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi slavi pogodak (Foto: AFP) +4 Ernesto Valverde i Lionel Messi (Foto: AFP)

Barcelona je na nogama! Lionel Messi ima problema s bedrenim mišićem i pod upitnikom je za prvu utakmicu polufinala Kupa kralja protiv Real Madrida, koja je na rasporedu 6. veljače, prilično dramatično javljaju katalonski mediji.

Barca je sinoć izbjegla poraz na Camp Nouu protiv Valencije zahvaljujući dvama golovima Messija. Gosti su poveli 2:0, a na kraju su grčevito spašavali remi.

Messi se tijekom utakmice požalio na bolove u mišiću desne noge. Kratko je izašao s travnjaku, no nakon liječničkog i fizioterapeutskog tretmana ubrzo se vratio i izdržao do kraja utakmice.

„Imao je manjih problema, zato sam ga ostavio u igri. Međutim, još uvijek ne znamo o čemu se točno radi. Sutra ćemo znati više. Nadamo se da nije ništa ozbiljnije“, izjavio je nakon utakmice trener Barcelone Ernesto Valverde.

Barca i Real u novoj svađi: Tko je najbolji klub dekade i što je najvažniji kriterij? Messi, Ronaldo i Modrić (Foto: AFP) Slavlje Barcelone (Foto: AFP) Momčad Barcelone (Foto: AFP) +6 Slavlje Reala (Foto: AFP)

Situaciju s Messijem prokomentirao je i hrvatski veznjak u redovima Barcelone Ivan Rakitić.

„Postigao je dva gola i nadamo se da će uskoro toga biti još“, kazao je Rakitić aludirajući na skorašnje okršaje s Realom, s kojim će Barca u manje od mjesec dana odigrati čak tri utakmice, dvije u Kupu kralja i jednu u prvenstvu.

„Dolaze nam zanimljive utakmice, nadamo se da će Messi i Pique biti spremni“, poručio je Rakitić.

Messi upitan za okršaj s Realom

Zasad nema službenih informacija kakva je točno situacija s Messijem. U Barceloni vlada zavjet šutnje, no novinar Radio Catalunye Ricard Torquemada tvrdi kako je Argentinac upitan za dvoboj s Realom. To je informacija koja je uznemirila cijelu Kataloniju.

Ako Messi ne bude spreman, jasno je da bi to bio snažan udarac za Barcu, iako su Katalonci dosad znali pobjeđivati Real i bez Messija u momčadi. Zadnji put to su napravili u jesenskom dijelu sezone kada su s 5:1 razbili Real na Camp Nouu. Luis Suarez postigao je tri gola.

Messi je s dva gola protiv Valencije došao do 21. ligaškog gola ove sezone, čime je jedanaestu sezonu zaredom prešao dvadeset golova, a od toga je čak sedam puta prešao trideset golova. Najviše ih je zabio u sezoni 2011./2012., točno 50. Ironično, Barcelona te sezone nije bila prvak. Real je sa Joseom Mourinhom na klupi uspio zaustaviti Katalonce nakon što su tri sezone zaredom osvajali prvenstva.

Pregled posljednjeg dana prijelaznog roka: Hajduk prodao Saida, Barcelona morala odmah kupovati Prijelazni rok Willian i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) Yannick Carrasco (Foto: AFP) Marouane Fellaini (Foto: AFP)

Argentinac nije jedini u momčadi Barcelone koji ima zdravstvenih problema. Rakitić je spomenuo Gerarda Piquea koji odigrao cijelu utakmicu protiv Valencije, ali nakon utakmice se nije dobro osjećao. Ousmane Dembele ozlijedio se protiv Leganesa prije dva tjedna i otada je izvan travnjaka.

Očekivalo se da će biti na klupi protiv Valencije, no francuskog napadača još uvijek boli gležanj, a Valverde nije htio ništa riskirati. No Dembele je u međuvremenu pokupio virozu koja ga je zakovala za krevet, pa je i on upitan za utakmicu s Realom.

Samuel Umtiti i Rafinha od prije su teže ozlijeđeni, a nedavno se ozlijedio i rezervni vratar Jasper Cillessen. Jordi Alba dobio je peti akumulirajući žuti karton protiv Valencije, ali imat će pravo nastupa protiv Reala u Kupu kralja. Suspenziju će odraditi protiv Athletica u sljedećem kolu Primere.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider