Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ako bude debakl, odlazimo"

Messi progovorio o ogledu s Hrvatskom: "Ako im dozvolimo da se razigraju..."

Kapetan Argentine Lionel Messi prepoznao je Island kao vrlo kompliciranu reprezentaciju, ali je istovremeno jako nahvalio Hrvatsku!

Messi slavi sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kapetan argentinske nogometne reprezentacije Lionel Messi smatra kako reprezentacija mora bitno popraviti igru ukoliko u Rusiji želi osvojiti svjetsku krunu.

Argentinski majstor je svjestan kako će Svjetsko prvenstvo u Rusiji biti njegova možda i posljednja prilika da postane svjetski prvak i tako ušutka kritičare koji tvrde da nije najveći svih vremena, jer u dresu 'Gauča' nije osvojio ništa. Argentina će svoj put do krune, prema službenom RASPOREDU Svjetskog prvenstva, započeti protiv Islanda, potom slijedi ogled protiv Hrvatske, a u zadnjem kolu natjecanja po skupinama slijedi Island.

Tri velika finala i tri teška poraza

Argentina je korak do svjetske krune bila u Brazilu 2014. godine, ali je izgubila u finalu od Njemačke. Od tada su Argentinci promijenili tri izbornika i tek su u zadnjem kolu kvalifikacija izvadili vizu za Rusiju.

Nakon poraza u finalu posljednjeg SP-a Alejandro Sabella je napustio kormilo i naslijedio ga je Gerardo Tata Martino. Tata je trajao dvije godine, a nakon poraza u finalu Copa America i on je dobio otkaz. Priliku je dobio Edgardo Bauza, ali niti on se nije proslavio. 'Gauči' su pod njegovim vodstvom u osam susreta upisali smo tri pobjede i ugrozili plasman na Mundijal. Messi je tada tražio od saveza da reprezentaciju preuzme Jorge Sampaoli s kojim su Messi i društvo jedva izborili plasman u Rusiju.

"Tijekom kvalifikacija smo imali mnogo problema, ali imali smo i dobrih trenutaka. Međutim, do Svjetskog prvenstva moramo popraviti svoju igru ukoliko želimo biti svjetski prvaci," kazao je Messi u razgovoru za TyC Sports.

Messi smatra kako su 'Gauči' na dobrom putu, ali i kako su u ovom trenutku Brazil, Njemačka, Francuska i Španjolska bolji. U podužem intervjuu za TyC Sports analizirao je i suparnike u skupini, a najviše je riječi hvale potrošio na - Island!

Island Messiju kompliciraniji od Hrvatske?

"Island je jako komplicirana reprezentacija. Igraju s jako puno energije i ne daju tehnički potkovanim reprezentacijama puno prostora za razvijanje svoje igre. Uostalom, nastup na Svjetskom prvenstvu izborili su osvojivši prvo mjesto u skupini s Hrvatskom. Bit će to jako komplicirana utakmica za nas, no vjerujem da sve ovisi o nama i našoj igri", rekao je Messi pa nastavio o Hrvatskoj.

"Mislim da će nam Hrvatska dati malo više prostora za razvijanje naše igre. Riječ je o odličnoj reprezentaciji koja igra brz i atraktivan nogomet i ako joj dozvolimo da razvije svoju prepoznatljivu igru, može nam jako zagorčati život. Vjerujem da ćemo nametnuti svoju igru i da ćemo upisati pobjedu", smatra Argentinac.

Messi je za reprezentaciju debitirao u kolovozu 2005. u prijateljskom susretu protiv Mađarske. U igru je ušao u 63. minuti, a izašao dvije minute kasnije zbog crvenog kartona kojeg je dobio zbog udaranja protivnika. Kao da je taj trenutak naznačio muku koju će godinama prolaziti u najdražem dresu.

Messi je s reprezentacijom igrao tri velika finala i sva tri je izgubio. Od Njemačke u finalu svjetskog prvenstva (2014), te od Čilea dva puta u finalima Copa Americe (2015, 2016). Zbog toga njegovi kritičari tvrde da nije najbolji nogometaš svih vremena jer nije osvojio niti jedno veliko natjecanje.

"Ne želim se vraćati na te poraze, ali barem dva od ta tri finala smo trebali dobiti. Bili smo bolji i bliži pobjedi, imali smo svoje prilike, ali ih nismo iskoristili," dodao je.

Mediji krivi za poraze i lošu atmosferu u reprezentaciji

U to vrijeme Messi i njegovi suigrači su imali burne odnose s argentinskim medijima koje su jedno vrijeme bojkotirali zbog čestih kritika, ali informacije o tome da je Ezequiel Lavezzi navodno, pušio marihuanu u trening kampu. Messi smatra kako su medijski napadi i kritike stvorili strah u momčadi.

"Kritike su prelazile sve granice i postale su osobne," kazao je Messi, dodavši:

"Osjećamo gorčinu jer znamo što slijedi ako stvari neće krenuti dobro po nas. Ljudi traže rezultat, a ako ga nema onda žele vidjeti svježu krv," kaže jedan od najboljih nogometaša svih vremena te zaključuje.

"Ako doživimo debakl, mislim da svi zajedno trebamo nestati s reprezentativne scene i otići u mirovinu".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider