Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Frka na Camp Nouu

Messi opet diže buku: Ima najveći ugovor na svijetu i može napustiti Barcu bez eura odštete

Lionel Messi ima najveću plaću na svijetu, a na kraju sezone imat će slobodne ruke...

Galerija Lionel Messi (Foto: AFP) Messi i Ronaldo Ernesto Valverde i Lionel Messi (Foto: AFP) +2 Messi i sin Mateo (Foto: aFP)

Lionel Messi na kraju sezone može otići iz Barcelone, i to bez odštete. Prilično začuđujuću informaciju objavili su španjolski mediji. Budući da Barcelona još nije demantirala te navode, pretpostavlja se da u tom dimu ima vatre. U svakom slučaju, jako je intrigantno.

Isprva je Mundo Deportivo objavio da je Messi prilikom potpisivanja posljednjeg ugovora sklopio dogovor s predsjednikom Barcelone Josepom Marijom Bartomeuom da može napustiti Camp Nou u bilo kojem trenutku ako se poželi vratiti u Argentinu.

Zvijer od napadača: Zabija kao Messi i Ronaldo te sam vuče reprezentaciju prema Euru Eran Zahavi (Foto: AFP) Eran Zahavi (Foto: AFP)

Nedavno je Mundo Deportivo promijenio priču pa je objavio da može otići ne samo u Argentinu nego i na neku lukrativnu arapsku ili kinesku destinaciju, kao što su to napravili Xavi i Iniesta.

Messi može napustiti Barcelonu sljedećeg ljeta bez odštete

Međutim, ovog je tjedna procurilo da Messi ima takav ugovor prema kojem sljedećeg ljeta može otići bilo kamo. Informaciju je prvi objavio El Pais, a Mundo Deportiovo ju je prenio i nije ju negirao, što je prilično simptomatično.

Marca otkriva da Messi već od 1. siječnja može ući u pregovore s bilo kojim klubom, pa i s najvećim Barcinim konkurentima, teoretski i s Real Madridom.

Test zajedništva, volje i srca: Taktički plan Vatrenih za veliki okršaj koji će otkriti gori li još vatra iz Rusije Hrvatska reprezentacija (Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL) Hrvatska momčad protiv Walesa (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

Messi je krajem 2017. produljio ugovor s Barcelonom do ljeta 2021., no očito je inzistirao na klauzuli da ne mora odraditi ugovor do kraja. Ispada da je ugovorom regulirao svoja primanja, a da ga on samo formalno veže za Barcelonu, odnosno da u njega nije ugrađena otkupna klauzula.

Komešanje na Camp Nouu

Otkako je u Barceloni, Messi je u čak osam navrata produljivao ugovor. Spekulira se da prema posljednjem ugovoru godišnje zarađuje između 45 i 50 milijuna euro neto godišnje.

Najveće iznenađenje kvalifikacija: Prvo veliko natjecanje im je jako, jako blizu Reprezentacija Finske (Foto: AFP) Slavlje finskih reprezentativaca (Foto: AFP) Slavlje finskih reprezentativaca (Foto: AFP)

Time je postao najplaćeniji nogometaš i općenito sportaš svijeta. Nitko na svijetu nema veću plaću od Messija, ali, eto, on može otići iz Barcelone praktički kad god hoće i kamo god hoće. I to bez eura odštete.

Lako je predvidjeti da će se sljedećih mjeseci opet otvoriti spekulacije o mogućem Messijevu odlasku iz Barcelone na kraju sezone, odnosno o novom povećanju plaće.

Na Camp Nouu već je počelo komešanje. Argentinac je u prosjeku svake dvije godine potpisivao novi ugovor s Barcelonom. Vrijeme je za novu pregovaračku trakavicu i povećanje ionako bajoslovne plaće.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider