Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
messi ga nije volio

Raskol među zvijezdama Barcelone? Jedna situacija pokrenula je teoriju zavjere, a statistika joj ide u prilog

Priča je to koja traje već duže vrijeme, praktički još otkad je Griezmann igrao za Atletico...

Antoine Griezmann i Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Antoine Griezmann stigao je u Barcelonu kao veliko i skupo napadačko pojačanje, ali Francuz zasad ne izgleda ni kao sjena sebe iz dana u Atleticu.

Dosad je zabio svega četiri gola u 15 utakmica, što zasigurno nije učinak koji očekujete od igrača plaćenog 120 milijuna eura. Međutim, više od golgeterske krize brine dojam koji ostavlja na terenu.

Griezmann još nije pronašao pravu ulogu u Barcinoj igri, a pored toga, sve više kruže priče o njegovu neslaganju s Lionelom Messijem. O tome su pisali katalonski i francuski mediji, Griezmann navodno još nije zadobio povjerenje kolega iz napada Messija i Luisa Suareza.

Jamie Vardy ima party (Foto: AFP) Sve miriše na nezaboravnu šampionsku sezonu: Vardy trpa kao lud, a Leicester je opet senzacija divider

Jedna situacija s utakmice protiv praške Slavije (0:0) mnogima je poslužila kao dokaz da problem nije samo taktičke prirode, nego Messi ignorira Griezmanna na terenu. Messi je solo-akcijom navukao cijelu obranu na sebe i imao je potpuno samog Griezmann u matnoj situaciji, ali umjesto da samo produži loptu do njega, odlučio se za udarac iz ne baš lagane situacije i uzdrmao gredu.

Statistika potvrđuje da Griezmann i Messi ne surađuju najbolje, što je razlog tome?

Ta situacija ubrzo se proširila internetom, mnogi je vide kao dokaz teorije o neslaganju zvjezdanog dvojca. Statistike idu u prilog takvim teorijama – u prvom poluvremenu protiv Celte Messi i Griezmann nisu razmijenili nijedno dodavanje, dok su u četiri utakmice Lige prvaka dosad skupili svega 18 međusobnih dodavanja.

Za usporedbu, Messi i Suarez u tri utakmice koje su igrali zajedno u Ligi prvaka razmijenili su 32 dodavanja.

Robert Lewandowski (Foto: AFP) Je li on najbolji napadač svijeta? Njegov niz je nevjerojatan, zabio je više od mnogih klubova divider

U drugom poluvremenu protiv Celte ponovila se slična situacija kao protiv Slavije, samo je Messi ovoga puta dodao Griezmannu. Francuz je, međutim, promašio dobru šansu; cinici će reći, eto zašto mu ne dodaje, čovjek jednostavno nije u formi.

Kako god, čini se da Barcelona ima problem s Griezmannom, bio on osobne ili taktičke prirode ili pak djelomično zbog oba razloga. Navodno su igrači Barcelone u startu bili protiv dolaska Griezmanna, tako da ove priče nisu od jučer, nego traju još otkad je Griezmann bio igrač Atletica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider