Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
monstrum

Je li on najbolji napadač svijeta? Njegov niz je nevjerojatan, zabio je više od mnogih klubova

Već početkom studenog ima učinak koji bi mnogi potpisali na kraju sezone...

Robert Lewandowski (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nevjerojatan niz Roberta Lewandowskog ide dalje. Nevjerojatni Poljak zabio je dva gola u visokoj pobjedi Bayerna protiv Borussije i stigao do brojke od čak 16 golova u 11 utakmica.

Lewandowski je zabio više od osam bundesligaških klubova, na kontu ima više golova od Manchester United i Atletico Madrida, dok je s Arsenalom izjednačen.

Lewandowski je ove sezone zabio u svakoj utakmici Bundeslige i Lige prvaka, a kada se priroda još gol u Kupu, dolazi se do nevjerojatne brojke od 23 gola u 18 utakmica.

Danny Roberts (GOL.hr) Robertsov brutalni nokaut najbolji dio UFC spektakla u Moskvi: Rusi protiv ostatka svijeta 3:3! divider

Sve to je Lewandowski ostvario već do početka studenog; sezona je još mlada i bit će zanimljivo pratiti njegov golgeterski učinak.

Nastavi li ovako, mnogi rekordi bit će ugroženi – onaj za najviše golova u jednoj sezoni Bundeslige drži Gerd Müller, koji je strpao 40 komada 1971./1972. Lewandowski je već stigao skoro do pola tog učinka, a preostale su još 23 utakmice. Računica je jasna, prosjek od oko gola po utakmici trebat će mu da sruši rekord star 47 godina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider