Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOLEKCIONAR NAJVEĆIH KLUBOVA

Mateo Kovačić presretan nakon velikog transfera: "Najviše želim osvojiti Premier ligu, ali prvo ću ovo sve proslaviti s obitelji"

Manchester City sinoć je i službeno potvrdio dolazak Matea Kovačića na Etihad. Hrvatski reprezentativac odmah je po dolasku dao intervju za klupsku televiziju.

Na igračkom vrhuncu, s 29 godina na leđima, Mateo Kovačić ostvario je transfer života. Jer kad dođete u najbolju momčad svijeta,  a Manchester City to danas bez sumnje jest, jasno je da ste dosegnuli plafon. Hrvatski reprezentativac nije krio oduševljenje dolaskom na Etihad.

Guardiola je bio presudan faktor

"Osjećaj je čudesan. Svi ljudi u klubu lijepo su me dočekali, tako da se već osjećam dijelom kluba. Jako je lijepo biti u tako velikom klubu, koji je puno toga osvojio posljednjih godina i ne mogu dočekati da krenem", rekao je Kovačić na službenom predstavljanju.

Declan Rice Arsenal pobijedio u utrci za najtraženijeg nogometaša ovog ljeta: "Nazvao je klub i molio da prihvate ponudu" divider

Kovačić je priznao kako je činjenica da će igrati pod vodstvom Pepa Guardiole bila jedan od ključnih faktora u njegovoj odluci da karijeru nastavi u redovima Građana.

"Došao sam tu u ovaj veliki klub s nevjerojatnim trenerom kako bih učio i unaprijedio svoje razumijevanja nogometa te kako bi pokušao biti najbolja verzija sebe. Tako da je to igralo veliku ulogu, naravno, i kao što sam rekao – veliko je zadovoljstvo biti ovdje i pokušati napredovati i učiti."

Strašno jaka konkurencija

Osim najboljeg trenera, u plavom dijelu Manchestera Matea će dočekati i najmoćniji vezni red klupskog nogometa. Velika konkurencija, ali i izazov za našeg veznjaka.

"Bit će mi veliko zadovoljstvo igrati s tim veznjacima. Koji su među najboljima na svijetu. Sad sam igrao protiv Rodrija, čudesan je igrač. De Bruyne, Bernardo Silva… Kada gledate ta imena, doista je zadovoljstvo biti ovdje i igrati s njima. Tako da ne mogu dočekati da pokušam dati najbolje od sebe s njima na terenu."

Harry Magueire i James Maddison Tottenham doveo prvo ovosezonsko pojačanje, stigao engleski reprezentativac divider

Cityjev direktor Txiki Begiristain rekao je da su Kovačića pratili duže vrijeme i ostali impresionirani svaki put kad bi ga gledali. Najbliži suradnik Pepa Guardiole istaknuo je da Mateo može pokriti poziciju "šestice" i poziciju "osmice", a pojačanje sa Stamford Bridgea ponudilo je očekivani odgovor na pitanje gdje se najbolje osjeća.

"Najugodnije se osjećam na lijevoj strani veznog reda, ali na kraju uvijek trener odlučuje o tome gdje igrate. Mislim da sam dosta fleksibilan, ali sigurno da će mi on reći što želi od mene. A, ono što želim je učiti i usavršavati svoje vještine kako bih bio bolji igrač."

"Premier liga je najteže natjecanje za osvojiti"

Sljedeća sezona bit će mu 12. u inozemstvu, a do sada je u dresovima Intera, Reala i Chelseaja osvojio samo jedan naslov nacionalnog prvaka. 2017. s Kraljevskim klubom. I zato poručuje da mu je najveća želja osvojiti Premier ligu.

"Da, da. Mislim da je to i najteži naslov za osvojiti. Jer, kao što sam rekao, imati konstantu kroz 38 utakmica u Premierligi nije nimalo lako. City je to napravio u posljednjim godinama na nevjerojatan način. Tako da je to trofej koji bih očito želio osvojiti, ali sada prvo želim uživati u ovom velikom trenutku sa svojom obitelji, a potom biti spreman za sjajne pripreme.“

Marcelo Brozović Navijač predložio Brozoviću da traži 40 milijuna eura godišnje od Saudijaca: Njegov odgovor je hit divider

Manchester City četvrti je osvajač Lige prvaka čiji će dres Mateo nositi. Nakon Intera, Reala i Chelseaja. Treba li vam veća potvrda Kovačićeve nogometne veličine?

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider