Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
REKORDNA CIFRA

Arsenal pobijedio u utrci za najtraženijeg nogometaša ovog ljeta: "Nazvao je klub i molio da prihvate ponudu"

Nakon što je Manchester City jučer i službeno izašao iz utrke za dovođenje Declana Ricea, Arsenal je uspio završiti taj posao.

Trakavica koja je krenula praktično onog trenutka kad je West Hamu završila sezona, odnosno kad su podigli trofej pobjednika Konferencijske lige, je gotova.

Declan Rice od iduće će sezone biti nogometaš Arsenala, a njegov transfer postat će najskuplji tranfer nekog engleskog nogometaša unutar Premier lige. Arsenal će za njega potrošiti 100 milijuna funti, koliko je i Manchester City prije dvije godine platio Jacka Grealisha, ali će isto tako s vremenom platiti još pet milijuna kroz bonuse.

City se povukao iz utrke i tu je bilo gotovo

To ipak nije najskuplji transfer nekog engleskog nogometaša uopće. To je prije samo tjedan dana postao prelazak Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund u Real Madrid.

Declan Rice i dječak VIDEO Dječak je plakao na tribini, reprezentativac je došao do njega i oduševio Englesku divider

West Ham je naime obavijestio Arsenal da će prihvatiti njihovu jutros službeno poslanu ponudu. Ukupno je to treća ponuda, nakon što su Hammersi prve dvije odbili, čekajući da se i Manchester City uključi u utrku za njihovog kapetana.

City je jutros obavijestio West Ham kako novu ponudu, nakon što je ranija odbijena, neće poslati, a to je otvorilo vrata Arsenalu, koji je zapravo od samog početka bio Riceov prioritet.

Rice je osobno zamolio klub da ovo sve završi

Osim što ga je Mikel Arteta osvojio tijekom njihovog privatnog razgovora, u kojem mu je iznio viziju kluba, ali i toga gdje vidi njegovu ulogu, Rice u Londonu želi ostati i iz obiteljskih razloga.

Mark Noble i Declan Rice Naslijedio legendu, odbijao ponude i donio toliko čekani trofej! Sad može mirna srca otići divider

"Rice je jutros osobno nazvao upravu West Hama i zamolio ih da prihvate Arsenalovu ponudu", napisao je novinar Daily Maila, Sami Mokbel, inače insajder londonskih premierligaša.

Arsenal je ove sezone vrlo rano krenuo u pojačavanje. Osim Ricea, već je osiguran dolazak Kaija Havertza, a sve vodi tome da će ovog tjedna biti povrđen i Jurrien Timber iz Ajaxa. Od preostalih igrača, poznato je da su zainteresirani za Romea Laviju, trenutno još uvijek člana Southamptona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider