Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SJAJNI DECLAN RICE

Naslijedio legendu, odbijao ponude i donio toliko čekani trofej! Sad može mirna srca otići

Unatoč bogatim ponudama, Declan Rice ostao je do danas članom West Ham Uniteda.

Mark Noble i Declan Rice (Foto: Profimedia)

Posljednja utakmica premierligaške sezone 2021./22. bila je vrlo emotivna za navijače West Ham Uniteda. Od nogometa se oprostio Mark Noble, čovjek koji je za klub debitirao 2004. godine, kao 17-godišnjak te u njemu proveo svih 18 godina profesionalne karijere. Uz tek dvije kraće posudbe, dok je skupljao seniorsko iskustvo.

Declan Rice, Emerson Palmieri i Said Benrahma Nogometaš West Hama trofejem Konferencijske lige ušao u povijest divider

Prošao je s klubom puno toga, no blizu nekog trofeja nije došao. No, isto tako nije bio niti blizu napuštanja kluba. Za odlazak u neki veći i jači klub ipak nije imao potrebnu kvalitetu, a status kakav je imao u svom klubu mu neki drugi klub sličnog ranga sigurno ne bi ponudio. 

Noble je svoje mjesto prepustio pravom čovjeku

Ostao je i postao legenda. Peti po broju nastupa, odmah iza najvećih legendi kluba, igrača iz zlatnog doba West Hama, poput Billyja Bondsa, Franka Lamparda starijeg i Bobbyja Moorea.  

Njegovim odlaskom, kapetanska traka prešla je na pravog nasljednika, Declana Ricea. 24-godišnji proizvod West Hamove škole nogometa debitirao je nešto stariji nego što je bio Noble, već je imao navršenih 18, ali vrlo brzo je dogurao do udarnog sastava.

Polako se probio do statusa jednog od najboljih igrača svoje pozicije u Premier ligi te do prvog sastava reprezentacije. Mijenjalo se gotovo sve u njegovoj karijeri, osim jedne stvari. Kluba za koji nastupa.

Ostao je u klubu i kad su ga htjeli puno veći

Prošla dva ljeta na adresu West Hama stizale su razne ponude, no Declanu se još nije išlo. Nešto ga je držalo u klubu, kao da je znao da je još uvijek dovoljno mlad. Naravno, da je klub prihvatio neku ponudu, vjerojatno bi promijenio sredinu, no nije mu smetalo ostati.

Na kraju se sve isplatilo, kao kapetan je podigao trofej pobjednika UEFA Konferencijske lige, a onda se zajedno sa svojim prethodnikom Nobleom, koji je naravno ostao u klubu, fotografirao ispred navijača. Sjajna scena koja aktivira emocije svim ljubiteljima nogometa.

Riceu je ovo vjerojatno bila posljednja utakmica u dresu West Hama, barem zasad. Za razliku od Noblea, on ipak posjeduju tu višu kvalitetu i sigurno će biti pojačanje nekome od klubova koji očekuju napad na titulu.

Savršeno vrijeme za odlazak po dodatnu slavu

Trenutno je najbliže Arsenalu i to iz još jednog razloga koji pokazuje kakav čovjek je u pitanju. Naime, iz obiteljskih razloga, budući da je prošle godine dobio dijete, Declan bi volio ostati u Londonu. Tako barem govore bolje upućeni, odnosno volio bi da njegovo dijete odrasta u krugu šire obitelji. 

Declan Rice i dječak VIDEO Dječak je plakao na tribini, reprezentativac je došao do njega i oduševio Englesku divider

I kad god se vrati na Olimpijski stadion, dobit će ogromne ovacije navijača čija je postao legenda te u koji će se vjerujemo jednog dana svakako vratiti. Moguće s još kojim velikim trofejem, ali i srcem koje će to cijelo vrijeme kucati za West Ham United.

Za prvi sastav Čekičara Declan je odigrao 245 utakmica, no vrijeme je za nove izazove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider