Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOMPLETIRAO PET KOMADA

Nogometaš West Hama trofejem Konferencijske lige ušao u povijest

Talijanski nogometaš West Ham Uniteda, Emerson Palmieri, postao je prvi nogometaš u povijesti koji je osvojio svih pet aktualnih UEFA-inih natjecanja.

Declan Rice, Emerson Palmieri i Said Benrahma (Foto: Profimedia)

West Ham United naslijedio je Romu te postao drugi pobjednik UEFA Konferencijske lige. Bili su bolji od Fiorentine rezultatom 2:1, u vrlo dramatičnom susretu kojeg je odlučio pogodak Jaroda Bowena u 90. minuti. 

West Ham slavi pobjednički gol West Ham srušio Fiorentinu u 90. minuti: Čekićari osvojili Konferencijsku ligu divider

Čekičari su tako osvojili svoj prvi trofej nakon 1980. godine, kad su podigli engleski FA kup te svoj drugi europski, budući da su sad već davne 1965. godine slavili u Kupu pobjednika kupova. 

Emerson kompletirao "UEFA-inih 5"

No, jedan nogometaš West Hama upisao se u povijest i to lijevi bočni branič, Emerson Palmieri.

On je postao prvi nogometaš koji je osvojio svih pet aktualnih UEFA-inih natjecanja.

Cristiano Biraghi i Declan Rice VIDEO Nogometaš Fiorentine pogođen s tribine, par minuta su mu zaustavljali krvarenje divider

Tri trofeja uzeo je kao igrač Chelseaja. Ligu prvaka 2021. godine, kao i europski Superkup, dok je Europsku ligu uzeo dvije godine ranije.

2021. mu je svakako najdraža godina karijere budući da je s reprezentacijom Italije tada uzeo Europsko prvenstvo. Preostali peti trofej je ova Konferencijska liga, gdje u finalu odigrao cijelu utakmicu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider