Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavlje Engleza

West Ham srušio Fiorentinu u 90. minuti: Čekićari osvojili Konferencijsku ligu

West Ham je pobijedio Fiorentinu 2:1 u finalu Konferencijske lige...

West Ham slavi pobjednički gol (Foto: Afp)

Nakon mirnog prvog poluvremena igra se rasplamsala u nastavku kada su postignuti svi pogoci. Poveo je West Ham u 62. minuti kada je jedanaesterac realizirao Mohamed Benrahma. Fiorentina je brzo izjednačila, u 67. je za 1-1 pogodio Giacomo Bonaventura. Utakmica je odlučena u 90. minuti kada je Jarrod Bowen pogodio za slavlje 2-1 svog West Hama. 

Od početka je bilo vidljivo kako će se igrati vrlo tvrdo i oprezno, a posebno je takav bio West Ham koji se odlučio braniti i prijetiti suparniku kroz kontranapade. Fiorentina je diktirala ne odveć brz tempo igre, kontrolirala je posjed, ali i dosta teško stvarala prave prilike.

Prvu nešto bolju šansu imao je West Hamu 13. minuti, Rice je tada pucao pored vrata. Isti igrač je zaprijetio u 42. minuti nakon kornera i gužve u šesnaestercu talijanskog prvoligaša. Fiorentina je, pak, pokušavala ubačajima stvoriti pomutnju kod suparnika, a klub iz Toskane je na samom kraju prvog dijela uspio zabiti. Učinio je to Luka Jović, ali pogodak je poništen zbog zaleđa.

Na dan finala dogodili su se obračuni navijača diljem Praga, a nisu navijači bili mirni ni na samom stadionu. Tako su u prvom dijelu navijači West Hama čašama gađali kapetana Fiorentine Biraghija, prilikom izvođenja kornera te ga prilično raskrvarili po glavi.

Drugo poluvrijeme počelo je na isti način. Fiorentina je gotovo cijelo vrijeme imala loptu u svojim nogama, no ritam utakmice je i dalje bio prilično spor. Sve se promijenilo nakon sat vremena igre, odnosno, kada je dosuđen jedanaesterac za West Ham zbog igranja rukom Biraghija. Sigurno i precizno je udarac s bijele točke izveo Benrahma za 1-0 West Hama.

Fiorentina - West Ham Fiorentina - West Ham (Foto: Afp)

Pogodak je otvorio utakmicu te je u idućih nekoliko minuta kreirano više prilika na obje strane nego li u sat vremena ranije. Mogao je West Ham povećati prednost, no dogodilo se izjednačenje. U 67. minuti strijelac je bio Bonaventura koji je pogodio suprotni kut proguravši loptu između dvojice suparničkih igrača. Odlično je loptu strijelcu Bonaventuri spustio Gonzalez.

Puno bolje se igralo u završnici pa je Mandragora morao bolje reagirati u 72. minuti, ali je s 12-13 metara slabo naciljao vrata West Hama. U 81. minuti umalo je Souček iznenadio vratara Fiorentine Terracciana.

I kada su svi očekivali kraj te odlazak u produžetke West Ham je postigao pogodak vrijedan naslova pobjednika. Brazilac Paqueta je progurao odličnu loptu pored kompletnog obrambenog reda Fiorentina, a Bowen je pobjegao i plasirao loptu u mrežu za 2-1 West Hama.

Time je engleska momčad naslijedila Romu koja je u premijernom finalu ovog natjecanja pobijedila Feyenoord 1-0. West Ham je osvojio drugi europski naslov u svojoj povijesti nakon što je osvojio nekadašnji Kup pobjednika kupova u sezoni 1964./65.

FIORENTINA - WEST HAM 1-2 (0-0)

Strijelci: 0-1 Benrahma (62-11m), 1-1 Bonaventura (67), 1-2 Bowen (90)

Stadion: Fortuna Arena. Gledatelja: 20.000. Sudac: Carlos del Cerro Grande (Španjolska)

FIORENTINA: Terracciano - Dodo, Milenković, Ranieri (od 86. Igor), Biraghi - Bonaventura, Amrabat, Mandragora (od 93. Barak) - Gonzales, Jović (od 46. Arthur Cabral), Kouame (od 61. Saponara 61).

WEST HAM: Areola - Coufal, Zouma (od 61. Kehrer), Aguerd, Palmieri - Souček, Rice, Paqueta - Bowen, Antonio (od 94. Ogbonna), Benrahma (od 76. Fornals).

Žuti kartoni: Mandragora, Milenković, Amrabat (Fiorentina), Benrahma, Aguerd, Bowen (West Ham)

Crveni kartoni: -

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider