Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čekaju se rezultati

Možebitne loše vijesti za Hrvatsku: Mateo Kovačić ozlijedio ahilovu tetivu

Mateo Kovačić pretrpio je ozljedu ahilove tetive u pobjedi Chelseaja nad Liverpoolom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je pobijedio Liverpool u utakmici FA Cupa i izborio četvrtfinale najstarijeg klupskog natjecanja, no to je platio dvjema ozljedama. Willian i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić morali su napustiti travnjak zbog ozljeda, obojica zbog iste.

Kovačić i Willian ozlijedili su ahilovu tetivu, s tim se da se čini da je ozljeda hrvatskog reprezentativca ozbiljnije prirode. Kova se ozlijedio u 42. minuti nakon duela sa Sadiom Maneom.

gol expired Poznat raspored utakmica u Ligi nacija: Hrvatska nije mogla gore proći na otvaranju divider

"Obojica imaju ozljedu ahilove tetive. Willian, vjerujem, nije teže ozlijeđen, no vidjet ćemo sutra. Kovačić je, s druge strane, pretrpio teže oštećenje, no nadam se da nije ništa drastično. Trebamo pričekati rezultate i vidjeti o čemu se radi", kazao je trener Chelseaja Frank Lampard.

Ozljede obojice nogometaša, pogotovo Kovačića, predstavljaju Lampardu veliki problem s obzirom na to da već ima podužu listu ozlijeđenih igrača. Na njoj se nalaze Tammy Abraham, Christian Pulišić, Callum Hudson-Odoi i N'Golo Kante.

gol expired Hrvatskoj ždrijeb Lige nacija donio najjaču skupinu i spektakularne utakmice divider

Teža ozljeda Kovačića bila bi i katastrofalna vijest za Hrvatsku uoči ovoljetnog Europskog prvenstva koje će se igrati u gradovima diljem Europe. Hrvatska će na Euru zaigrati u skupini D protiv Engleske, Češke i još jedne reprezentacije koja će se probiti kroz play-off Lige nacija (Srbija, Norveška, Škotska ili Izrael).

Spomenimo i da su u utorak izvučene skupine za drugo izdanje Lige nacija, koje počinje ove jeseni. Hrvatska je izvučena u skupinu 3 zajedno s aktualnim svjetskim prvakom Francuskom, aktualnim prvakom Europe i prvog izdanja ovog natjecanja Portugalom i Švedskom.

Objavljen je i raspored odigravanja utakmica ove jeseni, pa tako Vatreni otvaraju svoju drugu sezonu u Ligi nacija kod Portugala 5. rujna, te tri dana kasnije gostuju u Francuskoj. U listopadu slijede dva domaća okršaja protiv Švedske i Francuske, a zatim u studenom gostovanje kod Švedske, te u posljednjem kolu u Hrvatsku dolazi Portugal.

Zlatko Dalić Zlatko Dalić nakon ždrijeba Lige nacija: ''Dobili smo najjaču skupinu, ali baš lijepo'' divider

RASPORED UTAKMICA

1. kolo - 5. rujna

Portugal - Hrvatska
Švedska - Francuska

2. kolo - 8. rujna

Francuska - Hrvatska
Švedska - Portugal

3. kolo - 9. listopada

Hrvatska - Švedska
Francuska - Portugal

4. kolo - 12. listopada

Hrvatska - Francuska
Portugal - Švedska

5. kolo - 12. studenog

Švedska - Hrvatska
Portugal - Francuska

6. kolo - 15. studenog

Hrvatska - Portugal
Francuska - Švedska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider