Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži povratak u formu

Rog konačno napustio Napoli: Prešao u odličan klub, ali ostaje veliko pitanje

Marko Rog prešao je iz Napolija u Sevillu na posudbu do kraja sezone...

Marko Rog (Foto: Twitter) (Foto: Twitter)

Nakon višetjednog nadmudrivanja Napoli i Sevilla konačno su se dogovorili. Marko Rog novi je igrač andalužanskog kluba, ali zasad samo do kraja sezone.

Još jučer do poslijepodnevnih sati mislilo se kako Rog ide na posudbu s mogućnošću otkupa. Spekuliralo se da bi Rog stajao Sevillu 22 milijuna eura s bonusima ako bi se na kraju sezone odlučila otkupiti njegov ugovor.

No kasno poslijepodne došlo je do obrata, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis očito se predomislio i stopirao opciju mogućnosti otkupa. Zbog toga ostaje pitanje kakav će status Rog imati u Sevilli, odnosno hoće li imati adekvatnu minutažu za povratak u formu i vraćanje pozicije u hrvatskoj reprezentaciji?

Žestoka borba Reala i Barce za Dinamova dragulja: U Maksimir sletjele rekordne ponude! Lovro Majer i Dani Olmo (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL) Dani Olmo i Adrien Trebel (Foto: AFP) Dani Olmo (Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Rog je jutros obavio prvi trening s novim suigračima u Sevilli, fotografirao se s dresom Seville i posjetio trofejnu dvoranu andalužanskog kluba, gdje je pozirao uz fotografiju Davora Šukera, najboljeg strijelca hrvatske reprezentacije i trenutačnog predsjednika HNS-a, koji je igrao za Sevillu početkom devedesetih i tamo ostavio dubok trag.

Osim Šukera, Sevillin dres od hrvatskih nogometaša još su oblačili Ivica Mornar, Joško Jeličić, Robert Prosinečki, Ivan Jurić i Ivan Rakitić.

Rog bi mogao putovati s momčadi Seville u Barcelonu na uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa kralja koja se igra u srijedu, a možda će konkurirati i za ligašku utakmicu sa Celtom u Vigu u subotu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider