Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro pada odluka

Mario Vušković konačno saznao datum suđenja za dopinšku aferu: Postoje samo dva ishoda

Mario Vušković pod dvogodišnjom je suspenzijom zbog pozitivnog dopinškog testa.

Mario Vušković (Foto: Guliver Image/GOL.hr)

Mario Vušković još uvijek je suspendiran zbog pozitivnog testa na EPO.

Još u ožujku prošle godine Njemački nogometni savez (DFB) odredio je dvogodišnju suspenziju za hrvatskog braniča i člana HSV-a na zgražanje velikog dijela javnosti.

Budući da je cijeli slučaj prepun bizarnosti i nelogičnosti, mnogi su očekivali oslobađajuću presudu, ali kako se to nije dogodilo, Vušković i njegov pravni tim žalili su se na odluku.

Slučaj je prebačen na višu instancu - Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS), koji je konačno odredio datum suđenja. 14. i 15. svibnja u švicarskoj Lausannei napokon će se raspravljati o dopinškom slučaju hrvatskog braniča koji je posljednjih mjeseci proživljavao pravu životnu kalvariju, piše njemački Bild.

Vuškoviću prijeti višegodišnja suspenzija

Već je sada jasno da suđenje može imati samo dva ishoda, ili će doći do oslobađajuće presude za Vuškovića ili će dobiti četverogodišnju suspenziju, što bi sasvim sigurno bio kraj njegove nogometne karijere.

Luka Modrić VIDEO Modrić je ulazio s klupe, a onda mu je Simeone dobacio rečenicu o kojoj bruji nogometni svijet divider

"Nakon što uzmu dokaze, presuda se može očekivati u rasponu od dva do šest tjedana, ali može biti duže ili kraće od toga", otkrio je CAS stručnjak i odvjetnik Horst Kletke u razgovoru za njemački Hamburger Abendblatt.

Vušković, koji ima ugovor s HSV-om do ljeta 2025. godine, tvrdi da je nevin od početka suđenja i želi oslobađajuću presudu, dok antidopinška agencija traži da bude suspendiran na četiri godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider