Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao da ga reketare

Situacija s kaznom Vuškoviću je jako sumnjiva: "Ne bih se začudio da to završi nekom tužbom kroz par godina"

Njemački nogometni savez suspendirao je Marija Vuškovića na dvije godine.

U prošlom tjednu jedna ružna stvar zadesila je hrvatski nogomet. Naš U-21 reprezentativac Mario Vušković suspendiran je na dvije godine zbog dopinga od strane Njemačkog nogometnog saveza.

Teška je to suspenzija, a budući da cijeli slučaj nije kristalno jasan, potrebu da to iskomentiraju osjetili su i voditelji podcasta Utakmicu po utakmicu.

"Najljepše mi je vidjeti u svim tim prilozima gospodina doktora Božidara Fučkara. Baš jedan Baltazar, super lik", u šaljivom tonu je započeo Vlado Boban, a onda dao svoje viđenje "slučaja Vušković":

"Doktor Fučkar se izjasnio na to i dao je dobar komentar, da se EPO daje intravenozno. Sportaš bi ga trebao prvo napraviti na crnom tržištu što se možda i može, ali unos u tijelo je kompliciran, to ne možeš bez klupskog liječnika. U konačnici, ne bi se dečko dao podvrgnuti na poligraf, ne bi HSV tako stao iza njega".

Mateo Pukšar je prisnažio:

"Išao je na skeniranje cijelog tijela da dokaže da nema uboda."

"Savez mu je prvo ponudio godinu dana nagodbe. To znači da ga ideš raditi žrtvom. Ne bih se čudio da ova priča završi nekom ozbiljnom tužbom kroz par godina i da Vušković zaradi neke ozbiljne novce uz žalbu. Nudiš nekome godinu dana, ovaj te odbije jer znači da ga ili reketariš ili nešto… Aha, znači odbio si, sad ćemo ti dati dvije."

Ivan Ljubić je napomenuo:

"Činjenica je da je bio na oba testa pozitivan, na A i B uzorku."

No, Boban je istaknuo:

"Uvijek si, u 97 posto slučajeva pozitivan na B uzorku, ali Mario je radio još dva testa i na oba je bio negativan."

Cijela 29. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider