Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oduševio u europi

Otac zabio samo Hrvatskoj, a sin trpa: Velika uzdanica vodeće momčadi Njemačke

Visinom i građom podsjeća na oca, ali nogometni put odveo ga je podalje od svoga, a bliže protivničkom golu.

Lilian i Marcus Thuram (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lilian Thuram zauvijek će po lošem ostati zapamćen u povijesti hrvatskog nogometa – na njegova dva gola, jedina u reprezentativnoj karijeri, u polufinalu Svjetskog prvenstva ne treba trošiti puno riječi.

Nije Thuram previše zabijao ni u klubovima – u 17 sezona u Monacu, Parmi, Juventusu i Barceloni zabio je svega 10 golova.

Stoga je pomalo neobično vidjeti njegova 22-godišnjeg sina Marcusa kako prilično redovito zabija igrajući kao napadač. Visinom od 192 centimetra i snažnom građom podsjeća na oca, ali nogometni put odveo ga je podalje od svoga, a bliže protivničkom golu.

Ivan Rakitić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Rakitić postao Barcin Pedro: Ivan bira između dva velikana, Ronaldo podigao palac divider

Thuram je odavno nadmašio očev učinak, još dok je bio igrač Guingampa. Ove sezone Borussia Mönchengladbach platila je devet milijuna eura za njegove usluge, a to se pokazalo odličnim potezom.

Borussia je trenutačno vodeća momčad u dosta ludoj i izjednačenoj sezoni, a Thuram je ostvario odličan učinak od pet golova i četiri asistencije u 10 utakmica. Dodao je gol i asistenciju u Europskoj ligi; njegov europski prvijenac bio je za pamćenje, u 95. minuti pogodio je za pobjedu 2:1 protiv Rome u četvrtak.

Nema sumnje da je Lilian trenutačno ponosan otac, njegov sin izrasta u sjajnog nogometaša. Samo da ne krene očevim stopama ako nekad zaigra i protiv Hrvatske…

Rodrygo Goes (Foto: AFP) Kako je Real oteo Barci mladu senzaciju: "Luđački" potez Pereza, dogovor pao tijekom utakmice Vatrenih divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider