Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rat velikana

Kako je Real oteo Barci mladu senzaciju: "Luđački" potez Pereza, dogovor pao tijekom utakmice Vatrenih

Barcelona je dugo bila u prednosti, ali Real je u ključnom trenutku dodao gas...

Rodrygo Goes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Realov Rodrygo Goes nova je mlada nogometna senzacija. Ovaj tek 18-godišnji Brazilac već u debiju ispisao je povijest, a u istim ritmu nastavio je i kasnije – protiv Galatasaraya postao je drugi najmlađi strijelac hat-tricka u povijesti Lige prvaka.

Ne čudi stoga što mladi Brazilac ne silazi s naslovnica, a polako se otkrivaju i detalji velike borbe velikana za njegovim uslugama.

Madridska Marca piše da je skoro završio u Liverpoolu, ali da u Santosu nisu bili zadovoljni njihovom ponudom. Međutim, u Rodrygovoj karijeri Liverpool je ipak odigrao bitnu ulogu, ali na nešto drugačiji način – upravo u tom engleskom gradu pao je dogovor Reala i Santosa, i to iza scene prijateljske utakmice Hrvatske i Brazila na Anfieldu uoči Svjetskog prvenstva (2:0 za Brazil).

Kalidou Koulibaly i Carlo Ancelotti (Foto: AFP) Kaos u Napoliju: Pobuna Ancelottija i igrača, ljutiti De Laurentiis objavio transfer listu i poslao oštru poruku divider

Otkriva to katalonski Sport, koji piše kako je Barcelona dugo bila u prednosti u vrbovanju mladog Brazilca. Već su bili postigli dogovor o transferu, kada je na scenu uletio Florentino Perez s nemoralnom ponudom i željom za osvetom.

Perezova ponuda koja se ne odbija, u Barceloni na to nisu računali 

Po njima, Realov predsjednik bio je toliko ljut što im je Barcelona svojedobno otela Neymara da je odlučio da se slične stvari ne smiju ponoviti ni pod koju cijenu. Prvo je za 45 milijuna eura doveo Viniciusa, koji je također bio na radaru Barcelone, pa je godinu dana kasnije isto napravio i s Rodrygom.

Mason Greenwood (Foto: AFP) Mason Greenwood u pobjedi protiv Partizana ispisao povijest Uniteda divider

U Barceloni navodno nisu vjerovali da je Perez spreman dvije godine zaredom izdvojiti 45 milijuna eura za još maloljetne igrače, ali očito su podcijenili uvijek ambicioznog Realova predsjednika. Perez je poslao direktora kluba Josea Angela Sancheza u Liverpool, gdje se iza kulisa utakmice Selecaa i Vatrenih sastao s predsjednikom Santosa Josem Carlosom Peresom.

Santos je dobio 40 milijuna eura odštete (bez raznih bonusa), od čega 20 odmah, što je Peresu bilo vrlo bitno jer je njegov klub prolazio teško razdoblje. Pored toga, Rodrygo je dobio bonus od osam milijuna eura potpisom za Real. Barceloni je to bilo jednostavno previše i brazilski wunderkind završio je u Madridu.

Sudeći po prvim Rodrygovim nastupima za Real, taj potez mogao bi se isplatiti Perezu i Realu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider