Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Diže sidro

Rakitić postao Barcin Pedro: Ivan bira između dva velikana, Ronaldo podigao palac

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić mogao bi napustiti Barcelonu u zimskom prijelaznom roku…

Ivan Rakitić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ivan Rakitić na izlaznim je vratima Barcelone. To je već duže vrijeme sasvim jasno. Kao najnoviji prosac spominje se Milan. Direktor sportskih operacija, legendarni hrvatski kapetan Zvonimir Boban navodno radi na tom transferu.

Talijanski mediji pisali su proteklih dana da Boban pokušava nagovoriti Rakitića da prijeđe u redove Rossonera. No to neće tako lako ići jer Milan je u velikoj krizi kojoj se ne nazire kraj, a Rakitić ima ponude još nekih velikih klubova. Od talijanskih klubova prvi se spominjao Inter, koji je navodno još uvijek zainteresiran, ali čini se da je Juventus ipak najjače zagrizao.

Još krajem ljetnog prijelaznog roka katalonski mediji objavili su da je Rakitić jako blizu Juventusa. Čak se pisalo da je pristao prijeći u Juve i da je sve više-manje dogovoreno. Transfer je propao jer Juve u tom trenutku nije imao dovoljno keša. Talijani su željeli trampu, nudili su Emrea Cana, no Barca je to odbila.

gol expired Trener Osijeka se obrušio na Hajduk, s Poljuda stigao ekspresni odgovor divider

Milan i Juventus žele Rakitića

Katalonci su poručili da se žele riješiti igrača s velikom plaćom i nešto zaraditi na odšteti, a ne dovesti još jednog skupog igrača koji neće igrati. Čini se da je priča prolongirana za zimski prijelazni rok.

Navodno Juve ozbiljno radi na zatvaranju financijske konstrukcije. Talijanskom prvaku glavni je cilj osvajanje Lige prvaka, to je već opsesija, a Rakitić je označen kao igrač koji bi bio pojačanje. Računaju na to da je dovoljno kvalitetan i iskusan da bi mogao pomoći u ostvarenju označenog cilja. Navodno je i Cristiano Ronaldo podigao ruku za taj transfer.

Ivica Zubac (Foto: AFP) Zubac odigrao sjajnu utakmicu i izjednačio rekord karijere: Samo 20 minuta bilo mu je dovoljno divider

Rakitić je početkom nove sezone izgubio mjesto u udarnom sastavu Barcelone, a da bi se to moglo dogoditi, moglo se nazreti još sredinom prošle sezone, pa i prije toga. Pisali smo o tome u mnogo navrata. Čelnici Barcelone zavlačili su Rakitića mjesecima, vidljivo su otezali produljiti mu ugovor, naravno pod boljim uvjetima.

Pravdali su se da nemaju dovoljno novca, a u isto vrijeme potrošili su tristotinjak milijuna eura na samo dvojicu igrača, mislimo na Philippea Coutinha i Ousmanea Dembelea.

Rakitić postao Barcin Pedro

Kada se u eter probila informacija da Barcelona ide i po Frankieja de Jonga, postalo je prilično jasno da će Katalonci gurati hrvatskog veznjaka prema izlaznim vratima. Nizozemac je zimus zakaparen, a krajem sezone Barca je doživjela tešku havariju na Anfieldu. Bio je to težak šok za Katalonce koji je izazvao nove turbulencije.

Da je kojim slučajem Barca osvojila Ligu prvaka i da je Rakitić odigrao važniju rolu u tom pohodu, priča bi vjerojatno bila drukčija, no još jedan neuspjeh, i to tako traumatičan, odveo je priču u samo jednom smjeru.

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Otkrivena nova Ibrahimovićeva destinacija? Vraća se starom jatu divider

Budući da je vezni red Barce bio posebice na udaru, nakon što su ga Redsi pregazili i pretrčali na Anfieldu, na Camp Nouu zaključili su da moraju napraviti neke promjene. Kola su se slomila baš na Rakitiću, iako je, realno, bilo izglednijih kandidata, recimo Sergio Busquets, koji najmanje dvije godine izgleda očajno.

No Busquets je domaći dečko, jedan od senatora šampionske momčadi, a i potpisao je novi, poboljšani ugovor, tako da je baš sve govorilo da će Rakitić ispasti Pedro.

Transfer u zimskom prijelaznom roku

Kada je Ernesto Valverde za vrijeme ljetnih priprema izjavio da će se Rakitić morati dobrano potruditi da bi zadržao mjesto u udarnom sastavu, više nije bilo dileme, ako je uopće i prije toga bilo. Rakitić se u nekoliko tjedana od Valverdeova ljubimca pretvorio u neželjeno pače.

Rodrygo Goes (Foto: AFP) Kako je Real oteo Barci mladu senzaciju: "Luđački" potez Pereza, dogovor pao tijekom utakmice Vatrenih divider

Početak sezone pokazao je da za hrvatskog veznjaka više nema života u Barceloni. Trener, odnosno vrhuška kluba, jer se Valverdea malo toga još pita, poslali su mu poruku koja se može iščitati samo na jedan način: "Želimo da pronađeš novi klub, i to što prije dok još držiš cijenu, a sve kako bi nam nešto kapnulo u blagajnu."

Rakitić trenutačno figurira kao tek peti veznjak Barcelone, minutaža mu je drastično smanjena u odnosu na prošle sezone, kada je po tome bio rekorder. Rakitić je dao prilično sugestivne izjave na posljednjem okupljanju hrvatske reprezentacije. Sve govori da bi hrvatski veznjak nazimu mogao napustiti Barcelonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider