Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
djed mu je navodno bio hrvat

Maradona je imao hrvatske korijene? Evo što je o tome rekao kad smo ga pitali

Maradona je bio u Zagrebu 2016. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni Argentinac Diego Maradona danas je preminuo u 61. godini života. Maradona je prije nekoliko tjedana hitno operiran nakon krvarenja na mozgu. Ubrzo je izašao iz bolnice, ali nije se uspio izvući.

Bivši nogometaš Barcelone i Napolija posjetio je i Hrvatsku 2016. godine. Bio je u Areni Zagreb, gdje je navijao za svoju Argentinu u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske.

Diego Maradona u utakmici s Engleskom (Foto: AFP) Diego Maradona - anđeo i vrag: Iz pakla ogromne slave izrasla je neviđena karizma. Messi to ne može ni dotaknuti divider

"Hrvatska je prelijepa zemlja. Voli Davis Cup kao i mi Argentinci. Čestitam hrvatskoj publici jer me dočekala s predivnim poštovanjem“, zadovoljno je izjavio Maradona nakon dolaska u Zagreb.

Imao je i hrvatske korijene?

Za Maradonu često ističu kako njegova majka ima hrvatske korijene. Pisalo se da mu je majka s otoka Korčule, a djed mu je navodno bio Mateo Kariolić.

''Rekli su mi da imam hrvatske korijene. Ali ne mogu to tvrditi. Po ocu imam baskijske korijene. Ako imam hrvatske korijene, dobro, imam hrvatske korijene'', rekao je Maradona za Novu TV.

gol expired Maradona urlao i plakao zbog Hrvata: Rebić i Modrić zabijali, a ovako je on to sve proživio divider

gol expired Svijet se oprostio od Maradone, Messi i Ronaldo objavili tužne poruke divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider