Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Courtoisu desetka

Madridske perjanice razočarane Realovom igrom, Modriću loše ocjene: "Ancelotti treba četiri-pet pojačanja"

Real je teško poražen u Manchesteru, a madridski mediji razočarani su njegovom igrom…

Luka Modrić, Antonio Rüdiger i Carlo Ancelotti (Foto: Afp)

Manchester City uvjerljivo je nadigrao Real Madrid u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. Građani su samljeli Kraljeve s visokih 4:0, a moglo je biti još gore za Madriđane.

Pep Guardiola Guardiola je nakon Reala vikao samo jedno, sada je svima poznato i zašto divider

Španjolski mediji, napose madridske perjanice Marca i As, vrlo su kritični prema rezultati i igri Reala. Razočaranje teče u potocima...

"Real je pregažen na Etihadu i tu se nema što puno reći. City je dominirao od početka do kraja utakmice i apsolutno neprepoznatljivoj momčadi Reala nije dao nikakvu opciju osim poraza", piše madridska Marca.

Courtoisu desetka, a branio ozlijeđen

"Samo zahvaljujući Courtoisovu ponoćnom recitalu obrana izbjegnut je još teži poraz, a lako je mogao biti skandalozan", priznaje Marca i dodaje da je belgijski vratar branio sjajno unatoč ozljedi mišića koju je zaradio na utakmici s Getafeom u španjolskoj ligi.

"Real se oprašta od Lige prvaka s batinama koje bole i mogu ostaviti teške posljedice, s Ancelottijem u središtu pozornosti. Nekonkurentna momčad Reala potpuno je nadjačana. Domaćin se oslobodio grča i nije ponudio nikakvu šansu gostima. Čak i kad ih je City pustio da uhvate malo kisika, Bijeli nisu uspjeli doći na utakmicu", zaključuje Marca, koja je visoku ocjenu dala samo vrataru Reala Thibautu Courtoisu, i to desetku, dok su svi ostali dobili bodljikave kaktuse.

Vinicius i Carlo Ancelotti Ogorčeni Vinicius eksplodirao ispred Ancelottija: "Ovo nam se ne smije dogoditi sljedeće sezone!" divider

"Sjajna Belgijčeva izvedba kojom je izbjegnut još teži poraz. Prvo 'čudo' u 12. minuti: obrana na gol-crti nakon Haalandova udarca glavom . Drugo 'čudo': spektakularna obrana rukom nakon još jednog udarca glavom stasitog Norvežanina. Treće 'čudo': grabi loptu jedan na jedan s Haalandom. Ništa se nije moglo učiniti kod oba pogotka Bernarda Silve. Jednostavno, više se nije moglo."

Iako su mnogi iskritizirali Ancelottija jer je u drugom poluvremenu izvukao Luku Modriću, Marca se nije posebno doticala te odluke jer smatra da je Real dotad igrao jako loše te da je bilo očito da se malo toga može promijeniti ako ostane u istom sastavu. Madridski dnevnik ocijenio je Modrićevu igru slabom četvorkom, a ovako je opisao njegov učinak.

"Modrić se nije pojavio"

"Nimalo inspiriran. U prvom poluvremenu Madriđani nisu ni zagrebali loptu, pa je bilo nemoguće da se Hrvat pojavi na utakmici. Bio je potpuno deaktiviran. U drugom poluvremenu Bijeli su imali veći posjed lopte, ali Luka se nije uspio uključiti u igru."

S lošom četvorkom ocjenjeni su i svi ostali osim Tonija Kroosa, koji je dobio peticu i nešto solidnije recenzije.

Vinicius i Carlo Ancelotti Ancelotti objasnio što im je zapravo Man City napravio: ''Vrijeme je da naučimo'' divider

"Nije uspio uhvatiti loptu i promijeniti ritam igre kojom je City nadmoćno dominirao u prvom poluvremenu. Ipak je kreirao najbolju Realovu šansu kada je uzdrmao gredu. U drugom poluvremenu bio je jedini vezni igrač s nekakvom jasnoćom ideja, ali daleko od svoje razine."

Vezni red Reala nije funkcionirao, City ga je u potpunosti nadjačao.

"Valverde je bio razočaranje tijekom cijele utakmice. Sve što je Camavinga napravio bilo je pojavljivanje u slajdovima akcija kod svih golova suparnika. Čak i onog u Madridu."

Portret debakla

Ni najveća Realova zvijezda Karim Benzema nije puno bolje prošao:

"Najgori Karim u dugom razdoblju. Neprepoznatljiv."

Naravno da ništa bolje nije mogao proći ni trener Carlo Ancelotti, koji je također dobio izrazito lošu četvorku.

"Njegova momčad pretrpjela je povijesni debakl i nije učinio ništa da to popravi. Bio je preopterećen od početka do kraja i bez ijedne promjene smjera kojom bi prodrmao utakmicu i pokušao preokrenuti. Predugo je ostavio svoje igrače da tumaraju terenom. Real je mogao gubiti 4:0 već nakon pola sata. Na kraju je dobro i prošao. Bila je to batina koja strašno boli i koja uzima danak."

Pep Guardiola i Erling Haaland Guardiola se sjetio što im je Real napravio: ''To je bilo bolno'' divider

Drugi najveći madridski sportski dnevnik As istaknuo je naslov "Portret debakla".

As također superlativima opisuje Courtoisovu partiju i dodaje da je sve jasno kada je vratar najbolji igrač, a izgubi se s 4:0. Evo što je As napisao o Modrićevoj igri:

"Real treba četiri-pet pojačanja"

"Ancelotti ga je prvog zamijenio u 62. minuti. Hrvat je deklasiran tijekom cijele utakmice. Izgubio je nekoliko lopti na sredini terena i pokušao je energizirati Realovu veznu liniju kada je uspostavljena kakva-takva ravnoteža nakon pola sata velike dominacije domaćina."

Poznati Asov novinar i veliki navijač Reala Tomas Roncero u svojem je karakterističnom stilu popratio utakmicu u videoprilogu. Kiptio je od bijesa. Kada je vidio kamo utakmica ide, energično je mahao glavom i rukama, a onda se u očaju i razočaranju prepustio sudbini.

Poslije je trezveno prokomentirao utakmicu. Iako je Real odigrao katastrofalno, misli da bi Carlo Ancelotti trebao ostati na klupi Kraljeva.

"Da, nastavio bih s Ancelottijem. Promjena trenera može biti skok bez mreže jer tko god dođe, mora se prilagoditi zahtjevima Real Madrida. Što Real mora učiniti? Dovesti pojačanja", konstatira Roncero i nastavlja:

Ukaljan imidž Kraljevskog kluba

"Ne opraštam mu imidž s kojim je izgubio i što moramo zahvaliti Courtoisu da je bilo 'samo' 4:0. Moglo je biti puno gore. Real mora naljeto dovesti četiri-pet igrača koji će osvježiti momčad", preporučuje i nalaz utjehu:

"Kroos je u pravu: čini se da je neuspjeh ako ne osvojite Ligu prvaka. Pa, ako je za Real neuspjeh što nije u finalu, zamislite kako je ostalima..." kazao je Roncero, vjerojatno najviše misleći na Barcelonu, koja je ispala još u skupini. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider