Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VJEROVALI U PREOKRET, ALI...

Ancelotti objasnio što im je zapravo Man City napravio: ''Vrijeme je da naučimo''

Real Madrid doživio je pravu katastrofu u polufinalu Lige prvaka.

Vinicius i Carlo Ancelotti (Foto: Afp)

Nakon 1:1 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, u uzvratu na Etihadu Manchester City razbio je aktualnog prvaka Europe. Real je poražen s 4:0, što je jedan od najvećih poraza madridskog kluba u Ligi prvaka, a pogotovo u ovoj fazi natjecanja.

Realov strateg Carlo Ancelotti, koji je u španjolskim medijima označen kao najveći krivac ovakvog debakla, čestitao je suparniku na zasluženom slavlju te otkrio kako je City slomio njegovu momčad već na početku.

Luka Modrić Modrić pred španjolskim medijima branio Ancelottija i otkrio kada je sve krenulo krivo za Real divider

"City je igrao bolje i zaslužio je prolaz. Stvarno su nas pritisnuli na početku utakmice, a to je stvarno otežalo izgradnju igre kakvu smo željeli. Ući u duboku analizu danas nije razumno. Ovo je vrlo bolan poraz, ali događa se u nogometu. Dođete do polufinala Lige prvaka i ako ovako jak suparnik igra bolje od vas, onda ostaješ bez plasmana u finale'', kazao je Ancelotti.

"Vrijeme je da naučimo iz ovoga, da razmišljamo o sljedećoj sezoni i da se poboljšamo. Prošle sezone bili smo sposobni pobijediti ih i doći do finala. Ovaj put je na redu bio City'', dodao je talijanski stručnjak.

Realov anđeo čuvar ovaj put nije bio dovoljan

Najbolji igrač u redovima španjolskog velikana bio je vratar Thibaut Courtois. Vjerojatno najbolji svjetski vrata opet je spašavao Real, baš kao u onim legendarnim preokretima iz prošle sezone. No ovaj put nije bilo dovoljno.

"Veliki je problem bio što nismo uspjeli stvoriti vlastitu napadačku igru, a kada nismo stvarali prilike, City se osjećao sve ugodnije'', kazao je Belgijanac.

"Ne mislim da je način na koji je City krenuo bio iznenađenje za nas, očekivali smo pritisak i da nam neće dopustiti da lako igramo s loptom. Na poluvremenu smo bili uvjereni da možemo preokrenuti utakmicu, ali nismo bili svježi i precizni u dodavanjima. Ovakav poraz boli'', zaključio je Courtois.

Luka Modrić izlazi iz igre Zbog Modrića navijači Reala napadaju Ancelottija: Reagirao i Predrag Mijatović divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider