Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva drama!

Susjedi nakon tri dana čekanja ostali bez osmine finala Eura: Debitant izveo senzaciju i preoteo im mjesto

Mađarska na kraju nije izborila plasman u osminu finala Europskog prvenstva.

Gruzija (Foto: Afp)

Poznati su svi parovi osmine finala Europskog prvenstva, a posljednja momčad koja je izborila mjesto među 16 najboljih je najveće iznenađenje turnira - Gruzija.

Ovo je bio njihov debitanski nastup na europskom turniru, igrali su u skupini F s Turskom, Češkom i Portugalom kojeg su senzacionalno svladali (2:0) u posljednjem kolu i osvojili velika tri boda.

Tako su grupnu fazu natjecanja okončali s četiri boda, što im je bilo dovoljno da se nađu među najbolje trećeplasiranim reprezentacijama turnira, i to na veliku žalost naših susjeda Mađara koji su proživjeli pravu dramu.

Mađari su prije tri dana svladali Škotsku pogotkom u 100. minuti i osvojili  tri boda koja su ih ostavila u konkurenciji za plasman u osminu finala, no tri dana su živjeli u potpunoj neizvjesnosti.

Morali su čekati rasplet svih skupina kako bi saznali prolaze li u osminu finala ili ne, svi rezultati su im išli na ruku do dvije posljednje utakmice na Europskom prvenstvu. 

Da bi naši susjedi izborili osminu finala, bilo im je važno da Češka ne svlada Tursku te da Gruzija ne pripremi ogromno iznenađenje protiv Portugala.  U cirkusu koji je priredio Istvan Kovacs, Turska je svladala Češku (2:1), a onda se dogodila nevjerojatna senzacija.

Debitant Gruzija je svladala Portugal, jednog od najvećih turnira favorita za osvajanje turnira, i preotela Mađarima mjesto u osmini finala. U poretku najboljih trećeplasiranih reprezentacija Gruzijci su preskočili Mađare koji su tako ostali ispod crte...

  Istvan Kovacs Sudac od utakmice Eura napravio cirkus: Podijelio rekordan broj kartona, na kraju utakmice izbio kaos divider

  Mattia Zaccagni Jeste li primijetili što bi se dogodilo da Talijani nisu zabili u 98. minuti? divider

  Dragan Stojković Piksi Srbi pet sati bili "zarobljeni" na aerodromu, Piksi žestoko odbrusio novinarima: "Ovo ste čekali, izvolite, pljujte" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider