Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trebao suditi HNL derbi

Sudac od utakmice Eura napravio cirkus: Podijelio rekordan broj kartona, na kraju utakmice izbio kaos

Istvan Kovacs podijelio rekordan broj žutih kartona na utakmici Europskog prvenstva.

Istvan Kovacs (Foto: Afp)

Turska je pobjedom protiv Češke (2:1) osigurala plasman u osminu finala Europskog prvenstva kao drugoplasirana momčad skupine F, no nakon utakmice se najviše priča o sucu Istvanu Kovacsu koji je podijelio rekordan broj kartona!

Nakon samo 20 minuta igre Češka je ostala s igračem manje na terenu, drugi žuti karton je zaradio Antonin Barak, jer je nagazio turskog nogometaša, nakon čega je uslijedio potpuni kaos na terenu.

Pred sam kraj prvog poluvremena dogodila se nova sporna situacija u kojoj je Kenan Yildiz, samo koji trenutak nakon što je dobio prvi žuti karton, laktom udario Vladimir Coufala i prošao lišo.

Sudac mu nije pokazao drugi žuti karton, što je razljutilo. Kako je utakmica odmicala, tako je Kovacs pokazivao sve više žutih kartona, a sve je eskaliralo pred sam kraj susreta. Tomas Chory je zbog prigovora zaradio izravan crveni karton, a požutili su Tomas Soucek i Arda Guler.

Kovac je utakmicu zaključio s, pazite sad, 18 žutih kartona i dva crvena kartona te tako postao uvjerljivi rekorder. Rekord je dosad bio 10 žutih kartona na utakmici, no rumunjski sudac je debelo nadmašio tu brojku.

Dodajmo kako je Kovacs trebao suditi Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka na Rujevici, no otpao je zbog ozljede.

Dragan Stojković Piksi Srbi pet sati bili "zarobljeni" na aerodromu, Piksi žestoko odbrusio novinarima: "Ovo ste čekali, izvolite, pljujte" divider

Gruzija - Portugal Šok prvenstva: Gruzija povijesnom prvom pobjedom na Euru srušila Portugal i izborila osminu finala divider

Euro 2024 EURO 2024: RASPORED nokaut faze i rezultati svih utakmica prvenstva divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider