Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STRAŠNO VAŽAN GOL

Jeste li primijetili što bi se dogodilo da Talijani nisu zabili u 98. minuti?

Pogodak Mattie Zaccagnija na kraju je za sve bio puno važniji nego što se na prvu činilo.

Mattia Zaccagni (Foto: Afp)

Puno drame ponudilo je posljednje kolo grupne faze Europskog prvenstva. Određeni broj pogodaka postignut je u samim završnicama, a posebno su ugodna iznenađenja na vrhu grupa D i E, koje su osvojili Austrija i Rumunjska.

Hrvatska je eliminirana nakon neodlučenog susreta protiv Italije, koja je u 98. minuti postigla pogodak za njihovo veliko slavlje. I zapravo puno važniji pogodak nego se to u početku činilo. 

Talijani bi ispali da nam nisu zabili

Naime, da Mattia Zaccagni nije postigao taj pogodak i da se nakon naše utakmice dogodio isti slijed ostalih rezultata, što naravno nikad nećemo saznati, Italija bi bila eliminirana s Eura.

Upravo tako, zbog miroljubivih rezultata u skupinama C i E te zbog velikog iznenađenje, tj. pobjeda Gruzije nad Portugalom u skupini F, Italiji bi bila petoplasirana na ljestvici trećeplasiranih reprezentacija, tek s Mađarima iza njih.

Slovačka, Nizozemska i Gruzija prošli su dalje kao treći s četiri boda, dok su Slovenci uzeli tri, ali uz gol razliku 1:1. Talijani bi u tom slučaju ostali na gol razlici 2:3 i prvaci Europe putovali bi kući, a Hrvatska se pripremala za Švicarce u Berlinu. 

Pogoci u sudačkoj nadoknadi nisu svima pomogli

Zanimljivo je kako je to pogodak u sudačkom vremenu koji je donio jako puno, dok npr. Srbija i Mađarska, nakon pogodaka života doslovno u posljednjim sekundama utakmica protiv Slovenije i Škotske, ipak nisu došli do željenog uspjeha. 

Osim Hrvatske, dva pogotka u sudačkoj nadoknadi primila je i Češka, oba puta za poraz. Protiv Portugala nakon teške sudačke greške, a protiv Turske nakon što su sve snage bacili u napad. 

Njemačka je pogotkom u sudačkoj nadoknadi protiv Švicarcske izborila prvo mjesto skupine pa će u drugom krugu umjesto protiv Italije igrati protiv Danske, iako bi ih poraz odveo u ukupno puno lakši dio ždrijeba.

Prvi dio drame je gotov, ali ne sumnjamo da one prave u nokaut fazi tek slijede.

Istvan Kovacs Sudac od utakmice Eura napravio cirkus: Podijelio rekordan broj kartona, na kraju utakmice izbio kaos divider

Dragan Stojković Piksi Srbi pet sati bili "zarobljeni" na aerodromu, Piksi žestoko odbrusio novinarima: "Ovo ste čekali, izvolite, pljujte" divider

Gruzija - Portugal Šok prvenstva: Gruzija povijesnom prvom pobjedom na Euru srušila Portugal i izborila osminu finala divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider