Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
trpa i u klupskom dresu

Imamo li novo napadačko čudo nakon otkrića Haalanda? Postigao osam pogodaka u jednoj utakmici!

Prije pola godine Erling Haaland eksplodirao je s devet pogodaka u utakmici Svjetskog prvenstva do 20 godina. U utorak je sličnu stvar napravio švicarski napadač Lorent Tolaj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak je odigran veliki broj utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 19 godina, a u jednoj od njih smo vidjeli kako je Švicarska postigla 16 pogodaka u pobjedi protiv Gibraltara. Švicarci su slavili sa 16:1, a čak polovicu pogodaka postigao je mladi napadač Lorent Tolaj (18).

Riječ je o nogometašu koji nastupa za Švicarsku, ali ima korijene s Kosova, te će moći birati između te dvije reprezentacije kada i ako stigne seniorski poziv. Trenutno je igrač engleskog Premierligaša Brightona, no nastupa u pravilu za momčad do 18 godina.

gol expired Jedan od najboljih nogometaša svijeta popljuvao ždrijeb za Euro: "Ovo je sramota!" divider

U sedam utakmica U18 Premierlige postigao je osam pogodaka i upisao tri asistencija, a nastupio je i u jednoj utakmici momčadi do 23 godine. Ušao je kao zamjena u susretu protiv Tottenhama i u svega 16 minuta postigao prvi pogodak.

Postizanjem osam pogodaka Gibraltaru Tolaj je postavio novi rekord u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo do 19 godina. Postigao je po četiri pogotka u svakom od poluvremena, te je sada na brojci devet.

gol expired Nakon debakla na klupi Uniteda, Mourinho postao drugi najplaćeniji trener svijeta divider

On je zabio i u prvom susretu kvalifikacija i to za pobjedu protiv Irske. Ušao je u igru u nastavku utakmice kao zamjena i zabio pogodak za pobjedu.

Podsjetimo, u svibnju ove godine smo pisali o norveškom čudu od djeteta Erlingu Haalandu, koji je na Svjetskom prvenstvu do 20 godina postigao devet pogodaka u pobjedi Norveške protiv Hondurasa 12:0.

Haaland je pet mjeseci kasnije postao najveća senzacija u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka, koju predvodi s čak sedam postignutih pogodaka u četiri nastupa. Kada su klupska natjecanja u pitanju on je najučinkovitiji napadač Europe koji je u 18 utakmica ove sezone postigao 26 pogodaka i upisao 6 asistencija.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) Drama na Camp Nouu, Rakitić vodi tešku bitku: Barca ide đonom na inatljivog Hrvata divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider