Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Godina za zaborav

Solari preuzima, Lopetegui je bivši: Dobio drugi otkaz u četiri i pol mjeseca

Baskijskom stručnjaku ovo je godina koju će htjeti što prije zaboraviti.

Julen Lopetegui (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Julen Lopetegui više nije trener Real Madrida, potvrdio je Real Madrid na svojoj internetskoj stranici nakon sastanka uprave kluba.

Baskijskom stručnjaku ovo je godina koju će htjeti što prije zaboraviti – u četiri i pol mjeseca dobio je dva otkaza, prvo u španjolskoj reprezentaciji, a sada i u Realu.

Lopetegui je otkaz u Furiji dobio netom prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je objavljeno da preuzima Real svega tri tjedna nakon produžetka ugovora s Furijom. Uzalud su igrači molili da Lopetegui povede Furiju u napad na svjetsko zlato – novi predsjednik Saveza Luis Rubiales nije imao milosti.

Novi trener po Zidaneovom receptu

Preuzimanje Reala izgledalo je kao dobra utjeha za Lopeteguija, ali Real je brzo upao u gotovo neviđenu krizu, koja je kulminirala za Lopeteguija kobnim El Clasicom, u kojem je Barcelona ponizila Kraljevski klub s 5:1.

Privremeni trener postao je 42-godišnji Argentinac Santiago Solari, bivši igrač Reala koji je vodio drugu momčad Kraljevskog kluba Castillu. Sličan put prošao je i Zinedine Zidane, koji je trenerski zanat dvije godine pekao u Castilli.

Prema pravilima Španjolskog nogometnog saveza, Solari kao privremeni trener može biti na klupi Reala dva tjedna. Nakon toga, Real će morati imenovati novog trenera ili dati stalni ugovor Solariju.

Kao sigurna opcija izgledao je Antonio Conte, ali taj se posao zakomplicirao i trenutno je neizvjesno tko će do kraja sezone voditi Real.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider