Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludi scenarij

Šok samo dan prije početka Svjetskog prvenstva: Španjolska smijenila izbornika zbog Reala!

Nevjerojatna, ali i ne posve neočekivana vijest stigla je iz tabora španjolske nogometne reprezentacije.

Galerija Julen Lopetegui (Foto: AFP) Sergio Ramos i Julen Lopetegui (Foto: AFP) Fernando Hierro (Foto: AFP) +3 Julen Lopetegui i Gerard Pique (Foto: AFP)

Samo dan prije početka Svjetskog prvenstva Španjolski nogometni savez smijenio je njihova izbornika Julena Lopeteguija!

Čelni ljudi španjolskog nogometa na ovaj su se potez odlučili nakon što je jučer objavljeno da Lopetegui preuzima Real Madrid.

"Tim je potezom izdao i reprezentaciju i Savez jer je Lopetegui prije tri tjedna potpisao novi ugovor s nama. Bilo smo prisiljeni otpustiti izbornika. Želimo mu sve najbolje", na izvanrednoj press-konferenciji priopćio je Luis Rubiales, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza.

''Pregovori s Realom odvijali su se bez ikakva znanja Saveza. Saznali smo sve pet minute prije objave medijima. Neka pravila ponašanja ipak se moraju znati'', naglasio je Rubiales, pojasnivši:

"Htjeli smo s njim otići do samog vrha i napraviti pravi rezultat, ali smo prisiljeni ovako reagirati. Ne možemo ignorirati to što dva dana prije početka Svjetskog prvenstva naš izbornik pregovara s drugima a da nas nije obavijestio. Ne želim otkriti od koga sam saznao pet minuta prije objave da će Julen postati novi trener Reala. Možda smo s ovime izgubili šansu za dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu, ali smatrao sam da zbog odgovornosti prema svim Španjolcima moramo smijeniti izbornika."

Ramos pokušao ugasiti požar

Kad je Lopeteguijeva odluka neposredno prije početka SP-a izazvala pravi potres u Savezu i reprezentaciji Španjolske, kapetan Sergio Ramos tražio je razgovor i pokušao ih razuvjeriti u odluci da mu daju otkaz. Kao što vidimo, nije uspio...

Španjolska u petak igra protiv aktualnog prvaka Europe Portugala u sklopu prvog kola skupine B. Bit će to odmah derbi za prvo mjesto jer tko tu pobijedi, gotovo će sigurno završiti kao pobjednik grupe u kojoj su još i Maroko i Iran.

Tandem Hierro-Celades?

U ovo malo vremena koliko im je preostalo do prvog dvoboja, kao prvi favorit iskristalizirao se Fernando Hierro, legenda Real Madrida, uz sekundiranje još jednog bivšeg igrača Kraljevskog kluba, Alberta Celadesa, koji je trenutno izbornik U-21 reprezentacije.

Što se Lopeteguija tiče, on je reprezentaciju Španjolske preuzeo prije dvije godine, nakon završetka Eura u Francuskoj kada je u mirovinu otišao Vicente del Bosque. Pod njegovim vodstvom Furija je bila impresivna, završivši kao prva u skupini ispred Italije s devet pobjeda i jednim remijem u 10 utakmica uz nevjerojatnu gol-razliku 36:3.

Ukupno je vodio Španjolsku u 20 utakmica, a ostvario je 14 pobjeda i šest remija, bez poraza. Gol-razlika je 61:13...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider