Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bomba prije SP-a

Real Madrid objavio ime novog trenera: Lopetegui nakon Španjolske preuzima klupu Kraljeva!

Real Madrid objavio je ime novog trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva dana prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji europski klupski prvak Real Madrid objavio je ime novog trenera! To će biti Julen Lopetegui, aktualni izbornik Španjolske!

Europski prvak dogovorio je s njim suradnju nakon što je prije dvanaest dana Zinedine Zidane dao otkaz, premda je imao ugovor na još dvije godine. No, i Julen Lopetegui je u svibnju ove godine produžio ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom do 2020. godine, koji ipak neće biti realiziran.

Real Madrid je tu vijest objavio na svojoj službenoj stranici, svega dva da prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, na kojem će Lopetegui voditi reprezentaciju Španjolske. On će potpisati ugovor nakon završetka svjetske smotre u trajanju na tri godine. 

Lopetegui je do sada u trenerskoj karijeri vodio Rayo Vallecano, B momčad Real Madrida, španjolske reprezentacije do 19, 20 i 21 godine, te Porto. S potonjim je klubom izborio četvrtfinale Lige prvaka 2015. godine, ali osim toga nije ništa osvojio, pa čak ni u domaćem prvenstvu. 

S reprezentacijom Španjolske do 19 i 21 godine bio je prvak Europe.

Kao igrač (vratar) Lopetegui je bio igrač i Reala i Barcelone. Nije se naigrao u nijednom od dvaju klubova (kombinirano šest nastupa), a najduže se zadržao u Rayo Vallecanu, za koji je branio u pet posljednjih godina svoje karijere (1997-2002).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider